2024-07-08 47 瀏覽
生日月又撞啱星期5, Lunch 走左去尖沙咀金馬倫廣場”三日月”食鐵板燒. 餐廳環境清優, 坐吧枱可以近距離睇住師傅煮美食.澳洲龍蝦 美國Prime肉眼薄燒9道菜午市套餐前菜三小點 – 豆腐, 芥辣八爪魚, 刺身. 沙律配上柚子汁,酸酸地好開胃醒神茶碗蒸 - 表面淋上鰹魚湯汁同魚子, 口感細緻綿密.鮮活澳洲龍蝦肉 - 口感非常細膩軟嫩, 肉質彈牙爽口, 配上用龍蝦膏煮成嘅汁料更加提昇鮮味.美國Prime肉眼薄燒 - 薄燒保留牛肉的鮮美風味, 同時散發出濃郁嘅牛肉香氣,肉質鮮嫩多汁,入口即化, 加上大量香蔥, 口感極為香滑細膩。鐵板炒飯 - 炒飯加入櫻花蝦,令炒飯味道散發出鮮甜香味. 店員建議先食一半原味炒飯,之後再加上鰹魚湯汁作為茶漬飯食用。 兩者味道確不同, 原味夠香氣惹味. 茶漬飯帶有鮮甜清新爽口感覺.芝麻大福 – 呈現出濃郁的芝麻香氣, 滑膩順滑.

澳洲龍蝦 美國Prime肉眼薄燒9道菜午市套餐

茶碗蒸 - 表面淋上鰹魚湯汁同魚子, 口感細緻綿密.

芝麻大福 – 呈現出濃郁的芝麻香氣, 滑膩順滑.