2022-06-17 1066 瀏覽
銅鑼灣 Y Pasta,  餐廳裝修好西化, 主打意式 Spaghetti,  Pasta, Pizza, 餐廳面積不太大, 有落地大玻璃窗, 燈光音樂令人感到輕鬆, 開放式廚房,  整齊清潔, 給客人好印象.服務員有禮貌又有笑容, 檯與檯有膠板隔開, 座位舒服.餐牌選擇都算多, 有扒, 湯, 沙律,  意粉, Pizza..........黑板並有廚師推介, 好吸引. 我們準備叫推介沙律, 意粉同 Pizza,  + $48 可轉套餐, 有湯又加杯飲品. 店員有提議,  選擇她們的鎮店意粉. 真系有吾同.我們點了飲品:   熱情果汁,  顏色好美,  帶濃濃熱情果味, 入口酸酸甜甜, 夠冰凍, 真材實料, 天然清新,  健康飲品首選.這個廚師推介沙律, 名字特別又創新! 流心布袋芝士沙律配黑糖山楂洛神汁.   組合顏色清新亮麗,  感覺好爽.  主角 流心布袋芝士, 放在正中.流心布袋芝士, 切開好好食, 芝士有流心效果.  口感軟綿.   Parma ham, 混合了芝士, 清新沙律菜, 番茄, 洋蔥, 重有香脆松子仁, 好豐富.再加 上黑糖山楂洛神汁, 酸酸甜甜美味開胃, 口感爽
服務員有禮貌又有笑容, 檯與檯有膠板隔開, 座位舒服.
黑板並有廚師推介, 好吸引.

店員有提議,  選擇她們的鎮店意粉.
真系有吾同.
我們點了飲品:   熱情果汁,
再加 上黑糖山楂洛神汁, 酸酸甜甜美味開胃, 口感爽, 健康又不油膩.
是日餐湯:  香濃野菌忌廉湯, 暖暖的,  蘑菇味道極香濃, 湯內有蘑菇粒, 口感極好.
黑椒燒牛肉濃汁意粉
面上鋪滿火箭菜, 賣相好健康,
黑椒燒牛肉, 牛肉質鮮嫩, 重牛肉味.  份量足.
意粉, 煮得爽口, 軟硬度剛剛好, 每條意粉都掛滿濃忌廉汁, 好creamy , 又唔油膩,  好好食,   混上新鮮蔬菜一起吃, 超級爽口好味, 做得非常好.
今次 Pizza 選定了,  夏威夷薄餅   Hawaiian Pizza
上檯熱騰騰.  正中意式 Pizza , 脆薄底, 夠香脆.
足料:  有火腿, 切粒菠蘿, 蕃茄醬,  芝士. 拉出芝士絲, 口感豐富.
這餐廳食物高質好味道,  有特式和創意, 服務員友善, 會再來.
  • 黑椒燒牛肉濃汁意粉
  • 流心布袋芝士沙律配黑糖山楂洛神汁