2022-12-09
📍Giacomo Ristorante (銅鑼灣)✨Appetizer炸帆立貝配魚子醬。帆立貝新鮮炸起熱辣辣,鮮甜又彈牙。✨Scampi Carpaccio $480紐西蘭scampi爽彈又帶少少糯口,用上citrus fruit調味反而突顯咗甜味。加埋海膽同魚子醬多一份鮮味。✨Colorado Lamb $500羊架嫩滑冇羶味,表面仲有少少焦香。伴碟嘅蔬菜有少少醋酸味,清新又開胃。✨Sea Urchin Trenette $580廚師用上北海道馬糞海膽,味道濃郁鮮美,直達omakase級數。Trenette厚身而且有咬口,掛起幼滑嘅海膽汁。呢度嘅海膽汁係我食過最濃厚嘅一間。✨William Pear $150啤梨盛起白朱古力,兩者嘅甜味出乎意料地平衡。✨Petit four - Macaroon內餡充滿橙香,係少有甜味較輕嘅macaroon。最後仲有homemade chocolate🍫。成餐嘅體驗非常好。感覺上菜式配搭有心思同獨特性。大廳員工專業又helpful💕。餐前麵包都好好味❤️。📍Giacomo Ristorante (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店地舖
✨Appetizer
炸帆立貝配魚子醬。帆立貝新鮮炸起熱辣辣,鮮甜又彈牙。
✨Scampi Carpaccio $480
✨Colorado Lamb $500
✨Sea Urchin Trenette $580
✨William Pear $150
啤梨盛起白朱古力,兩者嘅甜味出乎意料地平衡。
✨Petit four - Macaroon
內餡充滿橙香,係少有甜味較輕嘅macaroon。
📍Giacomo Ristorante (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店地舖