2022-12-03
放假一於食好啲對自己好啲☺️ 約左朋友食日本料理,簡左lunch時段食Omakase🇯🇵,一於去試一試先,等廚師推介食時令新鮮刺身壽司,正值秋季,不時不食。餐廳環境猶如置身於日本的壽司舖,店員服務殷勤有禮,我哋分別食午市Omakase 及午市十貫壽司套餐。💰580/pp👧🏻+10%💕𝔏𝔲𝔫𝔠𝔥 𝔖𝔢𝔱 午市Omakase 🌟前菜有日式沙律和茶碗蒸🌟沙律味道清新怡人可口,配搭日式芝麻醬非常開胃,水蛋好滑好香蛋味,食完暖笠笠。⭐刺身三款黎到重頭戲師傅發板刺身,分別有目仁奈捲安康魚肝 、紫菜帶子、醬油漬吞拿魚。刺身新鮮空運,肉質鮮嫩甜美,入口即溶非常高質。⭐壽司七貫壽司七貫分別有八角魚、北極貝、牡丹蝦、深海池魚、中拖羅、松葉蟹、秋刀魚壽司。魚肉粉嫩有質感,肉質細緻爽口大油份,每款壽司都食得出師傅的用心製作,味道甜美,好新鮮好味。⭐碎蔥拖羅,海膽,三文魚籽丼脹卜卜的三文魚籽,香滑的拖羅蓉,香濃的海膽配搭香脆的紫菜,可自製壽司飯食。⭐味噌湯味噌湯香濃鹹香,內有海帶和豆腐粒。⭐抹茶蕨餅抹茶粉厚厚的鋪在的餅上,濃郁的抹茶甘香,好好食。💰320/pp👧🏻+10%💕午市十貫壽司套餐 🌟前菜都有日式沙律和茶
💰580/pp👧🏻+10%
💕𝔏𝔲𝔫𝔠𝔥 𝔖𝔢𝔱 午市Omakase
🌟前菜有日式沙律和茶碗蒸
⭐刺身三款
⭐壽司七貫
⭐碎蔥拖羅,海膽,三文魚籽丼
⭐味噌湯
味噌湯香濃鹹香,內有海帶和豆腐粒。
⭐抹茶蕨餅
抹茶粉厚厚的鋪在的餅上,濃郁的抹茶甘香,好好食。
💰320/pp👧🏻+10%
💕午市十貫壽司套餐
🌟前菜都有日式沙律和茶碗蒸
🌟10貫壽司套餐
有石垣鯛、蜜柑鯛、目仁奈、赤貝、甜蝦、金目鯛、深海池魚、碟魚邊和海膽壽司,價錢吸引,極之新鮮嫩滑肥美,油脂感大滿足。
⭐稻亭烏冬
食到最後仲有個熱辣辣的昆布稻亭烏冬,為今日的lunch劃上完美句號。
#cc_Omakase推介
——————————————————
💕Encore指數:4.5/5
💕環境:4.5/5
💕推介指數:4.5/5
——————————————————
如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕
📍美孚。友樂鮨
美孚美孚新邨蘭秀道5號地鋪