銅鑼灣嘅餐廳真係臥虎藏龍🐉有貴有平、有過江龍亦有本地小店✨sick burger就係本地手工漢堡店,位於唔起眼嘅街角,主打各式漢堡+特色奶昔,有「撚手漢堡」&「搖奶聖手」之稱。先唔評論食物質素同味道,單憑就餐安排而言係失望嘅🫤當日係星期日1:30PM,到達嘅時候前面有一家三口排隊等待,門口吧台有2位客人坐咗係到傾計,初頭以為係等緊送餐嘅dine in 客人,隔咗陣先發現原來佢哋係純粹「坐等」入餐廳dine in,過多陣2位「坐等」客終於入咗餐廳,依然冇人問/安排吧枱位置,忍唔住問店員門口吧枱位置係咪可以坐,店員先話「可以,但我都要問下排係你前面嘅客人係咪都想坐吧台位置」,完全明白小店經營困難+人手不足,每位店員(一共4位)都要係廚房忙前忙後+處理外賣,但以開咗店近一年嘅年資嚟講,可以做得好啲🍔單層撚手牛肉漢堡|💰$93視覺效果+combination💯,燶邊蛋同juicy牛肉冇得輸,份量大而滿足,打擘大晒個口都咬唔到完整一啖,如果雙層可能會更crazy😂🍟黑松露牛肉漢堡|💰$148價錢進取,用咗新鮮黑松露,食落香口滋味,實物冇相片咁澎澎湃,但用料係足嘅🧅是日餐湯:洋蔥湯|+💰$25因為

🍔單層撚手牛肉漢堡|💰$93

🍟黑松露牛肉漢堡|💰$148

🧅是日餐湯:洋蔥湯|+💰$25
因為個日太凍所以揀飲熱野,海量洋蔥有炒到金黃+焦糖化,配搭classic麵包+芝士,散發出洋蔥獨有嘅香甜,很不錯👍