2024-10-17
今日同朋友去左唐坊火鍋私房菜一入到去門口,感覺環境好優雅,冷氣十足,座椅夠寬敞👍一坐低我們叫左二人套餐,選了酸菜三文魚骨腩鍋,個鍋一來到,我們急不及待飲第一啖頭啖湯,感覺好清新,味道雖然淡左,但好有三文魚同酸菜魚鮮味👍三文魚骨腩好新鮮,酸菜好夠味!首先來左前菜先 就係2人刺身拼盆啦 有三文魚,魷魚,油甘魚同埋希靈魚,三文魚好厚身好鮮甜,魷魚爽口彈牙,同甜甜地嘅希靈魚。之後先至係打邊爐 ,首先來左餃子,有韭菜豬肉餃同蟹肉餃,韭菜好新鮮,好大浸既韭菜味,佔滿成個口腔都係韭菜味,蟹肉餃食得出真係用新鮮蟹肉造出來! 真係冇得彈呀😜👍之後就係手切特級牛,係牛部位既一個現時多人叫嘅部位:封門柳 ,呢碟的確係靚牛,又唔肥又夠重牛味👍😋食落口真係成口充滿牛的香味呀!之後就係雜菜拼盤 ,有娃娃菜 ,生菜等鮮甜可口!之後就係海鮮盆 有 蜆 北寄貝 蝦 鮑魚 蜆肉非常鮮甜可口, 鮑魚又唔韌 又容易入口, 蝦好多肉又好有鮮蝦味, 之後嚟到最頂級嘅食物喇,就係北寄貝啦, 一食落口真係好多肉非常鮮甜野味, 令到我成個口腔都充滿海水味😂😂之後就食手打烏冬 非常爽口彈牙,short曬啲湯汁,又勁滑,食完飽足嘅時候,店
一入到去門口,感覺環境好優雅,冷氣十足,座椅夠寬敞👍
之後就係雜菜拼盤 ,有娃娃菜 ,生菜等鮮甜可口!
之後就係海鮮盆 有 蜆 北寄貝 蝦 鮑魚
之後就食手打烏冬 非常爽口彈牙,short曬啲湯汁,又勁滑,食完飽足嘅時候,店員拎咗兩碗椰汁雪耳俾我哋食,實行圓圓滿滿嘅一餐!