星期日放假去左粉嶺找朋友,大家都未食野, 於是朋友帶左我去一間西餐廳食brunch原來係早前雜誌介紹過的意大利餐廳<Rezzi Bistro> 餐廳裝潢格調優雅舒適坐位間好闊下, 坐得好服舒 brunch共有3款選擇ezzi Breakfast、Classic Eggs Benny、Simply For Life首先會送上餐包,呢度的餐包同一般餐廳唔同,有3款新鮮製作的麵包,配上牛油、檻欖油、醋朋友選擇左以餐廳名命名的<Pezzi Breakfast>,份量十足, 好豐富!中間的包包上除左有火腿、沙律菜之外,仲有芝士, 好好味!我當然點左最愛的<ClassicEggs Benny>,係香港好難食到似樣好味的EggBenedict,因為好多地方都會將隻蛋煮得太過熟,但呢度Egg Benedict令我有驚喜! 當店員送上時見到它水汪汪的,一切開時蛋黃流出~另外hollandaise sauce打得好好,帶有淡淡的檸檬香味~ 除左主角之外, 呢度brunch的配角都好出色,例如薯塊好香脆香口,生果杯材料新鮮, 用左特製汁拌勻之後醒精開胃!跟餐仲
星期日放假去左粉嶺找朋友,
大家都未食野, 於是朋友帶左我去一間西餐廳食brunch

餐廳裝潢格調優雅舒適
坐位間好闊下, 坐得好服舒

brunch共有3款選擇:
Pezzi Breakfast、Classic Eggs Benny、Simply For Life
首先會送上餐包,
呢度的餐包同一般餐廳唔同,
有3款新鮮製作的麵包,
配上牛油、檻欖油、醋
份量十足, 好豐富!
Pezzi Breakfast
中間的包包上除左有火腿、沙律菜之外,
仲有芝士, 好好味!
我當然點左最愛的<ClassicEggs Benny>,
係香港好難食到似樣好味的EggBenedict,
因為好多地方都會將隻蛋煮得太過熟,
但呢度Egg Benedict令我有驚喜!
Classic Eggs Benny
當店員送上時見到它水汪汪的,
一切開時蛋黃流出~
另外hollandaise sauce打得好好,
帶有淡淡的檸檬香味~

除左主角之外, 呢度brunch的配角都好出色,
例如薯塊好香脆香口,
生果杯材料新鮮, 用左特製汁拌勻之後醒精開胃!
跟餐仲有一杯新鮮榨的水果汁,
我地點左橙汁&蘋果汁,
因為用新鮮的水果榨, 唔會太甜,
仲有果肉添!
睇黎以後要多d黎搵朋友啦!
橙汁&蘋果汁
2015-12-20