2024-10-06 51 瀏覽
最近我試咗一家餐廳,佢哋的*香煎雞扒🐓肉燥飯🍚*真係令人印象深刻。雞扒🐓厚切,肉質鮮嫩多汁,完全唔會乾柴。肉燥的味道香濃而唔會過鹹,飯粒選用珍珠米,最出色的係溏心蛋🥚,蛋黃嘅入味程度讓整碗飯🍚更加增色添味。再試咗*紅燒牛肉飯*,牛肋條切成粒,顏色睇上去已經知道入味。不過肉質偏乾,建議可以選擇多汁。蔥花的清香也令整碗飯更添風味,搭配得宜。此外,*沙嗲牛滑蛋🥚厚切吐司*亦都值得一試👍🏻。沙嗲醬中帶有花生粒的香氣,薄片的牛肉🐄已經調味,搭配多份量的雞蛋和椰菜絲,口感層次分明。多士底部烘得好香,絕對適合做下午茶小食😋。最後,餐廳提供的*日式煎茶和柚子蜜*都是免費的😍,仲可以根據個人喜好調整冰度和甜度,非常貼心🥰。老闆娘服務周到,落單時會提醒雞扒需要等15分鐘,並且會把食物放入保溫箱,確保食物熱乎乎的😋。總體來說,這家餐廳的菜品質素高,服務態度亦好,值得再次光顧😊
香煎雞扒肉燥飯

紅燒牛肉飯

沙嗲牛滑蛋厚切吐司

日式煎茶和柚子蜜

2024-10-06
15 分鐘 (外賣自取)
香煎雞扒肉燥飯
紅燒牛肉飯