2021-06-04
年年總會去幾次泰國旅行,呢兩年冇得去旅行🥲,好彩香港都有唔少Thai food可以滿足下我❤️上星期送完阿仔返學,去咗康城睇家品,順手試咗位於The Lohas嘅亞泰.食物由泰國人主理,座位都幾闊落,我哋平日下午去兩個人都可以坐到卡位,侍應們都好友善,唔錯❤️天氣太熱☀️,一坐低叫咗青檸梳打同埋泰式奶茶. 飲品都幾大杯,我幾鍾意佢個泰式奶茶,味道香濃又唔會太甜.🍽食物方面我哋叫咗:🍜 火車頭什錦船河唔想用腦諗乜嘢最簡單就係叫呢個😆乜都有!大大碗非常足料,包括肥牛、扎肉、貢丸、豆卜、魚片. 湯底夠濃,同河粉係絕配👍🏻🐔 泰式海南雞伴油飯份量十足,油飯好開胃,海南雞其實味道唔錯,略嫌不夠滑.🦐 泰式炸蝦餅基本上呢個去親泰國餐廳必食!呢度嘅炸蝦餅好香脆,餡料夠彈牙,唔錯❤️🐷 炭燒泰式豬頸肉豬頸肉有驚喜❣️ 厚薄適中而且份量非常多,肉質軟腍彈牙,點埋醬汁仲好食😋
🍽食物方面我哋叫咗:
🍜 火車頭什錦船河
唔想用腦諗乜嘢最簡單就係叫呢個😆
🐔 泰式海南雞伴油飯
份量十足,油飯好開胃,海南雞其實味道唔錯,略嫌不夠滑.
🦐 泰式炸蝦餅
🐷 炭燒泰式豬頸肉