2023-01-27 35 瀏覽
悠長嘅農曆新年假期仲未結束,一個人四圍揾食揾食。元朗鳳群徑一帶有好多不同嘅餐廳選擇,由街頭行到街尾,遠處望到一間裝修優雅、鋪外頂部吊左一啲綠色植物嘅西餐廳吸引左眼球,感覺自然美好,上前睇睇餐牌,全部都好想食😋。餐廳喺室內/室外均設有雅座,室內燈光較柔和,有一種浪漫感,天氣涼涼地嘅話,其實坐室外都係一個不錯嘅選擇。當時已經係下午2點幾,又唔想食得咁heavy,所以叫左個薄餅餐。溫馨提示:午餐供應時間係11:30至16:30,配餐湯及飲品(不設下午茶餐牌),午市時段仲免收加一添👍是日餐湯~菠菜忌廉湯綠色嘅湯好靚,味道香濃帶有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。主食~蜆肉蘆筍吞拿魚沙律醬薄餅配雜菜沙律約6吋嘅《薄餅》真的很薄嘅餅底,鋪滿蜆肉、蘆筍、吞拿魚、青椒、紅椒、芝士,滋味無窮,雜菜沙律置中嘅佈局,襯托出食物嘅色彩。我覺得烤焗嘅時間剛剛好,餅底唔會太硬太乾,而又焗到有脆邊嘅效果,好似餅乾一樣嘅口感,好啱我口味,一個人食晒都唔會過飽。下次要約埋朋友一齊去試下其他餐先。
悠長嘅農曆新年假期仲未結束,一個人四圍揾食揾食。

是日餐湯~菠菜忌廉湯
綠色嘅湯好靚,味道香濃帶有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。

主食~蜆肉蘆筍吞拿魚沙律醬薄餅配雜菜沙律

下次要約埋朋友一齊去試下其他餐先。