餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-01-29 193 瀏覽
今晚出尖沙咀做完facial無idea想食咩行左陣The One見到dazzling cafe就勾翻起之前同好姐妹係度食既黑松露薯條等左一陣就有位記得以前要等成個鐘先有得食!不過香港人就係咁一有新野就好踴躍地排隊介紹下我地今晚個餐單:軟殼蟹沙津軟殼蟹炸得唔油膩加上可能脆漿上有調味咸咸地配上沙津味道得宜,清新開胃係稍嫌份量少了一點另外點了我要回味的小食 - 黑松露薯條黑松露一點都唔孤寒香氣濃郁另配上松露醬同蕃茄醬味道更特出其實薯條單食已經好每次黎食我都必點!再點多一個意粉作主菜 - 金烏子蒜香意粉每次黎都叫明太子意粉實在有點悶要嘗鮮今次見佢個名幾勁下就試試味道我覺得比想像中一般魚春有點乾蒜香不出整體偏乾身無油有點乾啃😧好彩我有杯野莓荔枝沙冰潤下甜度適中草莓汁份量很足飲完清新滿意Dazzling cafe的飲品都很足料亦很大杯另一杯冰薄荷朱古力沙冰的薄荷味道很出喜歡薄荷朱古力的人我特別推薦整體食物主菜份量適中如果兩個人食我建議一主菜,兩小食就足夠了如果男朋友比較大胃口,追加多一個沙津就ok價錢以晚餐而言是正常沒有CP值很高但想飯後再食甜品這間一條龍服務可試試他們的吐司一定很滿足,但份量很大
今晚出尖沙咀做完facial無idea想食咩

等左一陣就有位
記得以前要等成個鐘先有得食!

不過香港人就係咁
一有新野就好踴躍地排隊

介紹下我地今晚個餐單:

軟殼蟹沙津
酥脆軟殼蟹沙津

軟殼蟹炸得唔油膩

加上可能脆漿上有調味咸咸地
配上沙津味道得宜,清新開胃
係稍嫌份量少了一點

另外點了我要回味的小食 - 黑松露薯條
黑松露薯條

黑松露一點都唔孤寒香氣濃郁
另配上松露醬同蕃茄醬味道更特出
其實薯條單食已經好

每次黎食我都必點!

再點多一個意粉作主菜 - 金烏子蒜香意粉

另一杯冰薄荷朱古力沙冰的薄荷味道很出
喜歡薄荷朱古力的人我特別推薦

整體食物主菜份量適中
如果兩個人食
我建議一主菜,兩小食就足夠了
如果男朋友比較大胃口,追加多一個沙津就ok

價錢以晚餐而言是正常
沒有CP值很高
但想飯後再食甜品
這間一條龍服務
可試試他們的吐司
一定很滿足,但份量很大,要留意喔

2019-01-22
5 分鐘 (堂食)
黑松露薯條
  • 水果茶