2019-07-22
我地去到既時候餐廳啱啱開門, 所以餐廳入面全部都係第一批客, 而我就遲左少少所以就要排隊等位, 舖面唔大座位唔算多, 不過勝在大部分客人食完都唔會留太耐所以我地等左大概1️⃣0️⃣分鐘已經有位喇😃 店面以白色為主, 所以餐廳感覺好光亮而且牆上都印滿左唔同既圖案同文字感覺好似去左一間台灣麵館咁🤓 為左配合返個主題, 店內既餐桌座椅採用左淺木色做配搭👍🏿地獄麻辣牛伴麵🐮🌶(刀削麵)($72)呢個品牌既刀削麵係幾彈牙爽口, 拎黎做伴麵係唔錯, 不過呢個麻辣係完全唔辣而且牛肉煮得耐左少少所以比較肉質偏老, 我覺得係令人失望既麻辣😢蔥油嫩雞伴麵🐔(幼麵)($62)呢個係咁多樣食物當中最令我失望既一個, 因為雞肉太”鞋” 身, 而且味道冇咩特別就好似食緊平日燒味店D蔥油咁🤔 完全唔掂, 重點係本身我想食刀削麵, 就係除左呢個麵之外其他麵都有得揀刀削都 or 幼麵😐 我覺得呢個可以唔洗試川味紅燒半筋半肉牛肉麵🐄(刀削麵)($78)湯麵居然比伴麵出色得多, 牛肉煮得剛好,軟硬度適中而且牛筋既份量都算多, 有4️⃣件大大舊既牛筋, 吸曬湯既味道幾入味👍🏿 湯味夠濃配埋刀削麵掛曬湯絕對係perfect match💁🏾
地獄麻辣牛伴麵🐮🌶(刀削麵)($72)
蔥油嫩雞伴麵🐔(幼麵)($62)
川味紅燒半筋半肉牛肉麵🐄(刀削麵)($78)
湯麵居然比伴麵出色得多, 牛肉煮得剛好,軟硬度適中而且牛筋既份量都算多, 有4️⃣件大大舊既牛筋, 吸曬湯既味道幾入味👍🏿 湯味夠濃配埋刀削麵掛曬湯絕對係perfect match💁🏾♀️
滷鴨舌🦆($46)
味道太淡, 而且質地有少少太過鬆軟, 個人唔太鐘意
台灣香腸($32)
台灣香腸明明係現貨黎, 不過佢整得得太過油膩而且同我想像既有太大出入🙊
另外我地仲叫左飲品, 不過味道都係純屬普通, 總括黎講, 成間餐廳俾我既係失望, 而且價錢唔算平所以都係自己買麵返屋企伴算啦, 佢既即食伴麵比較出色💁🏾♀️