2015-12-21
見飲食網介紹呢間新手卷店雖然格局同1樓既一模一樣, 款式又接近, 諗住俾個機會新人, 又俾自己多個選擇, 行去嗌左個三文魚反卷然後... 伏來了1條手卷卷到"岩岩蠶蠶", 唔方唔圓, 又切到高低不一1條幼到屎既手卷仲要切開6件, 每件就好似粒骰咁細HKD18食6粒骰, 每粒3蚊, 仲細件過, 仲慘過食爭鮮上面d沙律醬得薄hehe一層, 都唔知支黎做咩? 咩味都無調到D飯凍既, 三文魚凍既, 仲要爆多筋, 每食1件都有渣想lur番出黎收到實物食左第1件已經想放棄諗住只係1件係咁, 就一於食哂你5件, 結果6件都令人好好好失望材料差, 無技術, 鮮度無都唔明點解有人讚佢超哂班話會再去食多次我連相都唔想為佢影張, 浪費時間論食物方面真係同1樓個間比都無得比較要讚最多讚佢有發泡膠兜俾手卷既人同埋有6款唔同口味醬料做噱頭但壽司本身都唔好食, 加咩醬都救唔到既然連格局都做到1樓個間咁, 預左要俾人比較只希望問卷店快快改進, 到真正有長龍既一日我再來為你寫番個好味既食評
雖然格局同1樓既一模一樣, 款式又接近,
然後... 伏來了
1條手卷卷到"岩岩蠶蠶", 唔方唔圓, 又切到高低不一
1條幼到屎既手卷仲要切開6件, 每件就好似粒骰咁細
HKD18食6粒骰, 每粒3蚊, 仲細件過, 仲慘過食爭鮮
收到實物食左第1件已經想放棄
諗住只係1件係咁, 就一於食哂你5件,
結果6件都令人好好好失望
材料差, 無技術, 鮮度無
都唔明點解有人讚佢超哂班話會再去食多次
我連相都唔想為佢影張, 浪費時間
論食物方面真係同1樓個間比都無得比較
要讚最多讚佢有發泡膠兜俾手卷既人
同埋有6款唔同口味醬料做噱頭
但壽司本身都唔好食, 加咩醬都救唔到
既然連格局都做到1樓個間咁, 預左要俾人比較
題外話/補充資料:
由於只試了一款三文魚反卷, 故未能全面評價其他款式質素, 還望其他開飯人能多多俾評