2017-08-28
其實好難定位哩間嘢食乜, 中西日溝溝吓咁。 不過食完一次其實係肯定老闆娘好有心整好d嘢食同對味道都幾執著。。。 係真係有heart嘅。 淨係杯凍0茶其實一入口就知唔係平時d 茶餐廳茶, 同應該唔係用平時d cheap糖漿。 到食完餐飯走嗰陣老闆娘仲問我杯茶得唔得, 話下個禮拜會再調過個味。 証明最少佢真係自己滿意嘅先攞出嚟畀客。 睇佢個menu其實係。。。 怪嘅, 因為真係中西日都唔係, 睇落有d嘢又真係似係平時茶餐廳都有嘅嘢 (就好似我upload 張圖嗰樣。。。) 。 但又有d特別嘢 (我叫個烤飯)。 但係其實到食落個五花肉烤飯食得出係西式煮法嚟嘅。 有d辣椒油, 個texture其實係 risotto 同炒飯之間。 好香, 幾得意幾好味的。 我自己就未食家到分得到用咩quality 嘅食材。 不過店內就煮住英國入口嘅。 可能係哩個原因, 其實價錢都係偏高嘅。。。 就我個飯嚟講99蚊, 加杯凍0茶15蚊。 以下希望老闆娘睇到喇。食得出好有heart, d 嘢都幾好, 但係喱個location 哩個價位。 可能weekend 會好d生意。 但係生意嚟講淨係做weekend 真係做得住
以下希望老闆娘睇到喇。
食得出好有heart, d 嘢都幾好, 但係喱個location 哩個價位。 可能weekend 會好d生意。 但係生意嚟講淨係做weekend 真係做得住? 有時用靚料的確係冇空間平, 但係喱個價位同周圍成條又新街鬥嘅話好多人會試完一次就唔返轉頭。 因為你用嘅料可能真係英國入貴D, 但係一般人會攞茶餐廳料嚟比。 會覺得 “喱d料成本咪15~20蚊, 點收我80呀?”
所以呢, 好味, 好服務, 好有heart, 但係最好調整價格。 好驚見到咁有heart整嘢食嘅餐廳畀周圍d名過其實餐廳逼死。。。 畀心機!!!