2017-10-21 1024 瀏覽
耐唔耐都要食返次唔係因為好食到要不停幫趁,而係有時唔知食咩好,又想確保食物質素正常,就揀呢間。記得對上一次食都係閒日,但都要等成半個鐘,今次7點左右到,一入去就有位。3個人叫咗4個餸,分別係蠔仔弼、妹記炸豬手、豉椒炒蜆同埋蒜蓉通菜。其實都冇乜睇過餐牌,去之前已經大約諗好,不過原本想叫既卥水拼盤已經冇再做(如果冇聽錯)。蠔仔弼每人都有兩至三碗,蠔仔剛剛好,唔會因為煲得太耐。通菜其實偏咸,但我地送粥所以岩岩好。印象中豬手係冇幫你切碎的,唔知係咪耐冇食,同印象中已經不一樣,而家咁樣方便好多。最後係蜆,少少失望,過熟了,大部分都甩晒殼。幾次來到都有個印象,就係啤酒姐姐會唔止一次過黎問你要唔要酒,都真係幾「勤力」。食完大約8點幾,外面都好似冇乜人等位,唔知係咪最近旺角太多其他新寵了(笑)。

蠔仔粥

蠔仔弼每人都有兩至三碗,蠔仔剛剛好,唔會因為煲得太耐。
蒜蓉通菜

通菜其實偏咸,但我地送粥所以岩岩好。
妹記炸豬手

豉椒炒蜆

最後係蜆,少少失望,過熟了,大部分都甩晒殼。

2017-10-18
蠔仔粥