2022-01-03
🍽梨泰院———————————————🐈:去愉景新城行街,見好多人等位就去試下。我哋2個人,叫咗個聖誕新年2-3人套餐,我覺得係超抵食!!同埋overall每樣餸味道都唔錯,性價比高。———————————————🌟香腸年糕串出奇地好食,年糕外面好脆又大粒,個汁醬酸酸甜甜,好味。🌟紫菜卷有四件,外邊少少鹹味嘅脆皮配搭入面清甜煙韌嘅糯米,幾有心思,絕對唔係普通嘅紫菜卷。_🌟香蒜蜜糖無骨炸雞香蒜蜜糖汁好好味🤤,炸雞都炸得幾好,肉質幼嫩,鎖住肉汁好juicy。不過個皮再薄少少就更好,整體算唔錯!_🌟豬肉石鍋拌飯加芝士超好味😍!唔係得啲重口味嘅汁醬,豬肉味道岩岩好,唔會搶哂其他配料嘅味,令每一啖都食到新鮮蔬菜嘅香甜味道!仲有好多飯焦😚,焦香味好香口!_🌟鐵板烤牛肉醬汁好香濃,牛肉烤得好腍又好掛汁,唔錯唔錯!仲有生菜附送!_🌟韓式糖餅加雪糕原來我係第一次食糖餅😋,無食過其他,比較唔到。但我覺得唔會太甜,口感偏硬,初初以為會食唔晒,最後都係不知不覺食晒😂。———————————————#荃灣美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfood
🌟香腸年糕串
出奇地好食,年糕外面好脆又大粒,個汁醬酸酸甜甜,好味。
🌟紫菜卷
🌟香蒜蜜糖無骨炸雞
🌟豬肉石鍋拌飯加芝士
🌟鐵板烤牛肉
醬汁好香濃,牛肉烤得好腍又好掛汁,唔錯唔錯!仲有生菜附送!
🌟韓式糖餅加雪糕
———————————————
#荃灣美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood