2024-12-20
🎅🏻聖誕節🎄不停去唔同既地方打卡📸仲要去搵聖誕限定❣️Menu開餐🍴所以我第一樣講既就係全餐最有feel既甜品🧇~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 ($138)聖誕老人🎅🏻真係唔一定係爬煙囪,坐係到都可以好可愛😏4大件厚身窩夫🧇,外表微微脆。上枱時,冒嗅到超濃朱古力香味🍫旁邊有車厘子🍒 • 士多啤梨🍓 • 藍莓🫐 • 脆餅碎...配左個奶蓋Cream🤍淋埋上面,更有冬日氣氛❄️.▪超級肉醬芝士千層麵 ($92)千層麵上(正中間位置)有一隻流心雞蛋🧡雞蛋下有塊燒過既芝士🧀每一層麵同肉醬份量都鋪好平均,唔會過多肉醬搞到好膩🍝.▪輕盈又滿足的煙三文魚沙律 ($86)輕盈得黎又唔會一陣風,因為三文魚嘅份量真係好多🐟除左2大朵煙三文魚玫瑰花🌹。沙律菜 • 青瓜中都夾雜左唔少🥗.▪綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 ($68)分左多層,飲落幾清新,又唔會好甜🍹最靚係表面有綠雪奶蓋 • 聖誕樹🎄裝飾點綴,有Feel😌.▪綿密泡沫黑咖啡 ($46)雖然寫住泡沫🫧,但都係一杯黑咖啡冇奶既☕️預設溫度係"溫",飲落都幾滑身,就算放到凍左,味道都唔會變
仲要去搵聖誕限定❣️Menu開餐🍴
所以我第一樣講既就係全餐最有feel既甜品🧇 ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
▪不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 ($138)
聖誕老人🎅🏻真係唔一定係爬煙囪,坐係到都可以好可愛😏
▪超級肉醬芝士千層麵 ($92)
每一層麵同肉醬份量都鋪好平均,唔會過多肉醬搞到好膩🍝
▪輕盈又滿足的煙三文魚沙律 ($86)
輕盈得黎又唔會一陣風,因為三文魚嘅份量真係好多🐟
除左2大朵煙三文魚玫瑰花🌹。沙律菜 • 青瓜中都夾雜左唔少🥗 .
▪綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 ($68)
分左多層,飲落幾清新,又唔會好甜🍹
最靚係表面有綠雪奶蓋 • 聖誕樹🎄裝飾點綴,有Feel😌 .
▪綿密泡沫黑咖啡 ($46)
雖然寫住泡沫🫧,但都係一杯黑咖啡冇奶既☕️
預設溫度係"溫",飲落都幾滑身,就算放到凍左,味道都唔會變酸🤎加左花花裝飾好Sharp🌺 .