2024-05-24 59 瀏覽
同老友即興約喺時代門外再聚😆😆一見面就雞啄唔同係常態~索性附近搵間餐廳坐低慢慢吹水~後面街嘅百樂中心係美食聚集點~從中我哋揀咗呢間💛西餐用餐~食飯鐘數上到去已見差不多坐滿食客☺️咁應該冇揀錯地方啦~唔想傷腦筋就叫咗兩個set dinner分享食🫶🏻🫶🏻.✨是日餐湯: 西蘭花忌廉湯 配 蒜蓉包✨田園沙律: 沙律菜,車厘茄~淋上黑醋汁寧舍清新開胃🥗.✨四天風乾12小時慢煮法式油封鴨髀 $238單單睇菜名已經感受到誠意啦🤝🏻擺盤頗有心思~本身都擔心風乾咗好幾日嘅鴨腿肉會太乾嚡~不過食落就知呢啲係無謂嘅憂慮😛😛焦香嘅外皮下包裹住軟嫩鴨脾肉~細緻嘅肉質鮮卻唔騷🦆簡單配芥茉醬調味即可~.✨法式慢燉紅酒牛面肉 $238被慢燉嘅效果驚豔到❗牛面肉巨巨巨腍❗❗完全唔需要用刀切開~用叉輕鬆分成小件放入口~鬆軟程度令人印象深刻~而且牛味濃厚~沾上醬汁令肉質更添美味juicy感🥰🥰.✨餐飲我哋一致揀咗橙汁🥤另亦有美式咖啡/檸茶/檸水/橙汁/汽水可以選擇~如果想飲酒~仲可加錢無限追加指定啤酒或紅白酒🍺🍷添~
✨是日餐湯: 西蘭花忌廉湯 配 蒜蓉包
✨田園沙律: 沙律菜,車厘茄~淋上黑醋汁寧舍清新開胃🥗
✨四天風乾12小時慢煮法式油封鴨髀 $238
✨法式慢燉紅酒牛面肉 $238