2020-12-01 454 瀏覽
<<Daily 豬仔尋食記🐖>> 嚟到聯和墟呢個美食小區,平靚正嘅食物真係好多,但相信10個有九個朋友,都會同你講要試吓四眼仔腸粉,因為真係屹立不倒幾十年,仲要價錢品質都真係冇乜點變。🥳除咗係食佢嘅味道同埋佢真係夠平之外,仲真係食佢嘅回憶。講真平民小食就真係要呢啲價錢,先覺得真係好抵食,價錢合理。你又可以魚蛋燒賣腸粉粉果樣樣揀啲,已經好飽肚!😉😎每次嚟到食佢嘅腸粉熱辣辣,滑嘟嘟,重點係啲醬料都落得好重手,你可以好似平時咁自己揀自己想要嘅醬料,同返佢講,但我多數都會叫混醬,走辣,再加埋啲芝麻,真係好香,每條腸粉都黐到啲醬汁,食腸粉最緊要就係啲醬!🥰之後推薦佢嘅魚蛋,因為佢啲魚蛋係果皮魚蛋,同出面嘅魚蛋好唔同,因為真係唔係度度有,食落外皮比較煙韌,然後有淡淡的果皮香味,同出面嗰啲鬆鬆散散嘅魚蛋一啲都唔同,唔會覺得好多粉,而燒賣就同出面普通魚肉燒賣冇乜分別,不過就真係好抵食,而我每次去到都會叫佢嘅粉果,覺得好正宗,裏面嘅花生好香,外皮又好有𡁻口。最主要係每樣叫完多數都係$20一袋,超級抵食!咁多年價錢,都冇乜點變,食物質素都冇乜點變!讚☺️講真呢啲小店真係買少見
<<Daily 豬仔尋食記🐖>>

講真呢啲小店真係買少見少,所以大家一定要多多支持,不過四眼仔腸粉,我日日都見到佢大排長龍,大家應該都唔使擔心🤣🤣
外賣自取
  • 腸粉