2024-09-17
約咗朋友第一次去聯和巿場遊覽下,發現到呢間隱世高質西餐廳🤭🍴置身喺舊巿場嘅舖位裡面食嘢,有另一番歷史風味🐟朋友早左到,所以叫咗份早餐,有烤香腸、3.6北海道牛乳炒蛋、迷你牛角酥、蕃茄湯雜菜螺絲粉,朋友話好食呀😋 $38仲要送埋杯熱奶茶,認真超值🤑👍🏻我就見set lunch有燒澳洲安格斯肉眼扒,我就叫碟7成熟嚟試吓,肉質好鮮嫩、配埋醬汁都好正呀🥩 擺盤好有心思,牛扒下面舖滿薯條、西蘭花、翠玉瓜、黃椒同蕃茄仔,見menu寫部分貨源係嚟自蔬菜統營處,支持本地優質蔬菜🥔🥦🥒🍅呢排天氣咁熱,跟餐我就升級叫咗杯菠蘿蘇打、仲追加叫咗個椰子雪芭,未試過食甜品用返個椰殼裝,幾特別又足料,食落面頭仲有椰絲同幾特別柚子粒,提升口感🥥朋友就叫咗焦糖香蕉朱古力窩夫拌日本雪糕一齊食,焦糖香蕉真係好特別,加埋朱古力雪糕配窩夫好味呀🍌🧇🍫🍨食完喺大門見到有人拖住狗狗嚟,原來呢度有outdoor pet-friendly zone,適合一班主子嚟食嘢呢🐶🐱約咗朋友第一次去聯和巿場遊覽下,發現到呢間隱世高質西餐廳🤭🍴朋友早左到,所以叫咗份早餐,有烤香腸、3.6北海道牛乳炒蛋、迷你牛角酥、蕃茄湯雜菜螺絲粉,朋友話好食呀😋
朋友就叫咗焦糖香蕉朱古力窩夫拌日本雪糕一齊食,焦糖香蕉真係好特別呀🍌,🧇🍫🍨