2012-11-09 20 瀏覽
今日難得朋友放假, 我又放半Day就相約去銅鑼灣試下想食好耐ge豚王去到已經見到有三,四個排緊隊, 朋友未到我就排住先, 見前後都係自己黎食,心諗真係咁好味?差唔多到我時職員就行埋黎比張order紙我,問我幾多個......要人齊先入得入之前已經比左order紙職員, 我決定左要豚王加半熟蛋要肩肉=肥肉, 朋友要限定黑椒王加椰菜,,因為唔可以又要蔥又要椰菜, 要角煮=瘦肉, 其他要普通同細麵=幼麵入到去地方唔大, 所有職員好齊咁講日文, 檯面有好多調味料任你落, 記得有果醋, 拉麵汁, 蒜頭加壓碎器, 辣芽菜同辣青瓜坐低無幾耐就有野上, 先黎一碟椰菜同蛋再上麵,先試一啖麵加湯,太濃了,再食肩肉, 好香好入味, 感覺唔太肥, 有小小似東玻肉, 但味道唔同亦無咁林, 再試蛋, 外面全熟,一咬落去感覺入面好軟, 唔敢太大啖, 果然有糖心ge蛋黃流出, 色澤好靚而朋友個黑椒王一上檯已經好香黑椒味, 但湯底都係濃左小小, 無聽佢講過塊角煮好食我覺得加d蒜容會令湯底清新d, 而朋友會選擇果醋$80 一個麵唔太值得, 無一試難忘, 不過可以試下無妨
差唔多到我時職員就行埋黎比張order紙我,
問我幾多個......要人齊先入得

坐低無幾耐就有野上, 先黎一碟椰菜同蛋
再上麵,
我覺得加d蒜容會令湯底清新d, 而朋友會選擇果醋
$80 一個麵唔太值得, 無一試難忘, 不過可以試下無妨
  • 溫泉蛋