2024-06-25
話說上個月去韓國,太多嘢想食太多嘢想玩,所以都冇食到炸雞🥲🥲 最近屎忽痕,好想去食炸雞,還我去韓國嘅心願🫣所以去咗被譽為炸雞界嘅Prada-Puradak Chicken嗰度試吓佢啲貴族炸雞🍗諗都唔使諗啦🤣第一樣梗係叫炸雞佢呢度幾好!可以兩隻味每樣一半都得,仲要可以揀有骨定冇骨👌🏽咁我就梗係揀無骨啦🤣味道方面我揀咗Corn-so味同紫菜脆脆味🌽 佢個紫菜脆脆上面真係有啲類似紫菜薯片嘅嘢!勁似我上個月喺韓國買嗰啲零食🤣🤣🤣幾好食!然後Corn-so 就係粟米味,最好有誠意咁仲有兩嚿真嘅粟米🤔佢嘅味道好似平時我哋買嗰隻粟米濃湯薯片味,所以都幾好食!而且啲雞都幾Juicy😋另外我仲叫咗兩個小食,分別係海鮮煎餅同埋牛肉紫菜飯卷🍙 海鮮煎餅大大份!以$128嘅價錢嚟講,再加埋煎餅嘅厚度,我覺得完勝!比出邊嘅大成倍!差啲食唔晒!不過略嫌海鮮有啲細粒😂另外牛肉紫菜飯卷份量都多🙈食得出應該係新鮮包嘅!不過可能我平時鍾意叮返啲飯團係暖暖哋🤣我都唔知邊樣先係最正宗最後梗係要飲嘢飲啦!我哋試咗個蘋果味梳打同埋梅子梳打🥤 都幾好飲😗尤其個梅子梳打我第一次試,都幾解喝!依間舖頭啲員工全部都係韓國人,再加上門口有
諗都唔使諗啦🤣第一樣梗係叫炸雞
依間舖頭啲員工全部都係韓國人,再加上門口有得賣唔同嘅韓國酒感覺似去咗韓國,都唔錯😁重點係嗰日落勁大雨!好咗啲位好舒服,同埋又有好多韓國歌聽,食住炸雞,傾住計一流🙌🏻