2010-04-17
今日約咗師傅嚟整電話,點知個師傅鬼咁晏都唔嚟,後嚟仲話要星期一先可以整,見時間已接近 7 pm, 懶懶地都係費事煮飯,屋企有張美心 $10 coupon, 就行過嚟食晚飯算啦。喺大家樂食扒餐就食得多喇,但從未試過喺美心食,於是就叫咗兩份肉眼牛扒鐵板餐,一份配香煎豬扒,另一份配香煎魚柳,每份 $42, 減咗 $10 優惠券,即係 $74. 件牛扒無大家樂嗰塊咁大咁厚,雖然唔韌,但都無乜肉汁,塊豬扒同魚柳就一般喇,未至於難食嘅,但亦毫無驚喜。個汁竟然一啲黑椒味都無,幸好薯角仍有少少脆口。整個餐份量算少,飲品可選即磨咖啡、汽水或西湯。老公仲話點解實物同牆上宣傳海報內相片相差咁遠嘅? 點解啲牛扒唔係好似張相咁一格格嘅? 臨走前有個女店員過嚟執拾枱面,見我地預備離開仲主動同我地講多謝及拜拜,服務質素蠻不錯啊。