餐廳: 屏山老地方
資訊:

屏山除左「華嫂」其實仲有間叫「老地方」,一間專賣多款肉餅飯既小店,book mark左呢間店好耐,但由於太遠水路,一直的唔起心肝過嚟,山長水遠入嚟食肉餅。餐廳、食物選擇專賣肉餅,超過50款肉餅,仲有好多新潮口味,好似有榴槤、芒果、菠蘿、蟹柳等等,除左肉餅,仲有包類、粉麵。六重芝士煎肉餅飯 $60咁多款之中,揀左招牌之一既「六重芝士煎肉餅飯」,有兩塊肉餅,中間同最上層都舖左芝士,肉餅份量唔算多,一咬好似Burger果啲漢堡扒,肉質鬆軟而不失咬口,調味剛好,芝士味岀,不過如果對芝士一般既人可能會覺得太搶味。吉列蝦堡牛角包 $35橫切面好靚仔,牛角包酥脆,可惜牛油味欠奉,吉列蝦堡正常冇乜特別。整體來說,肉餅其實幾好食,幾juicy,不過配芝士就好似主次調轉左咁,同搞到有啲似漢堡扒咁,價錢唔平,加上地理位置唔周腳,我覺得如果住得遠既人未至於要特登走入嚟食。

餐廳、食物選擇

六重芝士煎肉餅飯 $60