2019-04-09 1325 瀏覽
會嚟呢間豆漿大王食,係因為以前讀書嘅時候喺中大大埔附近有一間同名嘅,又係叫豆漿大王。 不過嗰間豆漿大王已經結業,所以就嚟新蒲崗試下呢間新嘅係點。我覺得唔係好差嘅,始終入過米芝蓮。不過我覺得有少少吹大咗。特別係嗰個粢飯,絕對唔係難食,都幾好味,但係講到係天上嘅食物就真係有啲誇張。 因為我以前喺台灣嗰啲早餐店食粢飯,我覺得同佢嗰啲係冇分別。鹹豆漿嚟講就真係好特別,因為從來未見過,未食過。我自己就唔係特別覺得好食,因為唔係好食得慣。不過大家可以去試下嘅,幾特別。最好食係嗰個肉鬆多士,不過因為午市太忙,所以淨係晚市先至可以叫到。 佢其實係一片炸饅頭,上面加煉奶,然後再擺極多肉鬆喺上面。 呢個配搭真係意想不到,好有創意,同埋真心極度好食。其他菜色都係普普通通。

其他菜色都係普普通通。
粢飯
鹹豆漿