2021-11-26 159 瀏覽
西九龍中心最出名嘅莫過於8樓嘅food court 🔥🔥, 裏面雖然係龍蛇混集但更加係餐廳入面臥虎藏龍嘅好地方👍🏼👍🏼 無論係港式食物又或者日式韓式西餐仲有一間滿足到自己,再加上密密麻麻嘅餐牌,簡直就係一個小小美食天堂❤️其中一間可以稱為曠野美食就係Hunger Burger , 我們一肚餓嘅時候就真係想大大啖咬啲嘢食,漢堡包就係一個好例子啦。拉絲大啡菇牛堡- 喺經典嘅牛肉漢堡上面再加上大大個啡菇提升更多層次嘅味道,牛肉漢堡嘅份量亦都唔細而且厚度亦都有一定嘅厚,大約係七成熟咁都算係一個黃金比例🔥🔥🔥 芝士大啡菇極度Juice,亦都算係為牛肉漢堡提供額外嘅水份,飽滿嘅感覺實在難以忘記香辣雞翼- 除咗漢堡之外亦都要叫返一啲小食, 雞翼絕對係男女老友都離唔開嘅食物,酥炸雞翼更加係難以抗拒😙😙😙😙😙 呢一個單骨雞翼食起上嚟簡單又方便, 外層夠晒脆而且係薄薄地一層,食完都唔會覺得Heavy,炸嘅時間相信亦都唔會長先顯得肉汁鎖死晒喺雞翼入面👍🏼👍🏼鮮嫩嘅係西九龍中心呢一個地方真係又有回憶而且開始變得越嚟越現代, 連食嘅嘢全部都聚首喺foodcourt , 確實係一大進步