聲稱芝士瀑布漢堡,卻只有淋上包面芝士醬,圖文不符雞肉是普通質素薯條劣質,即使是新鮮炸起,亦不美味套餐價$78,只配罐裝汽水以西九望中心food court 質素來說,價錢太貴,性價比低,不值得再光顧
聲稱芝士瀑布漢堡,卻只有淋上包面芝士醬,圖文不符
雞肉是普通質素

薯條劣質,即使是新鮮炸起,亦不美味

套餐價$78,只配罐裝汽水
2024-06-01
今次來到Hunger Burger嘗鮮,真係畀嘅驚喜喺呢。佢哋啲漢堡包,一啖咬落去,飽滿嘅牛肉🥩香噴噴,肉汁四溢,簡直係爆香到㷫街。拉絲大啡菇牛堡包入面啲大啡菇爽口得滯,牛肉再加上個cheesy嘅味道,真係過癮到不得了嘅感覺。而家講開啲脆薯啦,外皮炸到金黃撈撈,入口即溶,又松脆又有彈性,真係乎合我嘅口味。仲有,唔少得啲小食拼盤。話說呢個小食拼盤真係得嚟!雞翼炸到香脆,帶點辣勁嘅泰式辣醬加上去,滋味十足!唔踩地雷,食到心滿意足。最正嘅係睇落去平平無奇嘅黑松露芝士牛堡,每一啖都是黑松露同芝士放肆嘅狂歡,科學食緊𠵱家!係呢,下次經過嘅時候,肯定又會行多兩步黎這裡嘆番個!係咁啦,街市內行街亦都可以發現咁正嘅漢堡店,真係唔使去咁遠旅遊呀✌️🤤!咁滋味、咁抵食!港式嘅食評,講求緊係實在嘅食物享受,Hunger Burger絕對撈到落。

2023-10-17 614 瀏覽
叫左會炸鹽酥雞,嚟到點知係辣!第一,佢完全無寫名係辣第二,點菜時亦無表明或者問我係唔係要辣。當日自稱老闆娘話多數人要辣,所以照落辣由幾時開始鹽酥雞係辣㗎?仲要係無味道㗎!得個辣字好過份呀,服務態度又差。一定唔會有下次
叫左會炸鹽酥雞,
嚟到點知係辣!
第一,佢完全無寫名係辣
第二,點菜時亦無表明或者問我係唔係要辣。

當日自稱老闆娘話多數人要辣,所以照落辣

由幾時開始鹽酥雞係辣㗎?
仲要係無味道㗎!得個辣字

好過份呀,服務態度又差。
一定唔會有下次

2023-10-13 431 瀏覽
漢堡肉新鮮有肉汁,蔬菜都新鮮(生菜爽脆),個包就正正常常咁啦(有芝麻既),加埋片大啡蘑菇(都juicy既),唔會有多餘嘅醬汁搞到個包濕曬。但啲肉汁仲彈濕我部電話😅簡簡單單一個漢堡包咪就係咁囉,幾好吖。我唔係成日嚟,希望佢可以努力keep到,等我下次黎有得再幫襯。今日太晏食嘢,所以只能夠食得落一個包。下次試埋佢啲薯條同埋佢個炸蘑菇我都好想試~~
但啲肉汁仲彈濕我部電話😅

2023-10-13
2023-06-02 915 瀏覽
第一次去九龍城廣場8樓food court搵食,竟然咁多選擇,好興奮,有感自己大鄉里出城。兜咗幾個圈,最終揀咗Hunger Burger,睇落店舖好乾淨,職員手搓漢堡扒,好似有啲特色。雖然餐牌選擇唔太多,但有我鍾意嘅黑松露芝士牛堡( $59 )。佢嘅焰辣雙芝士牛堡( $57 )都好吸引,但呢幾日有啲唔舒服,唔敢食辣。外賣返到去,個漢堡包仲係暖嘅,雖然個樣唔出眾,但材料夾得算整齊,冇散開,又冇話邊食邊跌嘢出嚟。漢堡好多汁,醬汁分量剛好,有微微松露味,蕃茄、生菜都算新鮮,芝士夠香,整體感覺唔錯。

2023-06-01
$59 (其他)
黑松露芝士牛堡
___________🏖店鋪狀況🏖___________ Hunger Burger位於西九龍中心8樓的food court內,店鋪招牌裝修都有點西式快餐店的感覺,風格偏簡約,Counter上有個大大的餐牌,一眼睇曬👀- _____________🍽食物🍽_____________🧀 芝士瀑布雞堡 $60 推介指數 ■□□□□🌶📝是個芝士控,所以一見到餐牌上的這漢堡就直接order了。可惜,第一眼見到實物,直接想說一句「請問那裏瀑布了?」根本就是直接將裏面的芝士片放在面頭吧了...跟餐牌上芝士會流到底層的照片也太大分別了吧🥹🥹🥹而且漢堡入面再沒有芝士了。另外漢堡裹甚麼醬也沒有,淡得就直接是在啃雞排、生菜及洋蔥... 非常一般!說真的,就算$30都未必會想再食。-🍟 黑松露薯條 (跟餐轉 +$8)推介指數 ■■□□□薯條品質算不錯,夠熱夠脆,可惜就是只不過是直接將黑松露味的沙律醬放在一旁,沒有甚麼特別,而且本身已經要加$18 upgrade 做set meal,轉黑松露薯條又另外要加$8。Umm...感覺有點不太值。-_____________🥂飲品🥂_____________🍵 消茶
___________🏖店鋪狀況🏖___________
🧀 芝士瀑布雞堡 $60
推介指數 ■□□□□
芝士瀑布雞堡+配餐(薯條+飲品)

芝士瀑布雞堡

🍟 黑松露薯條 (跟餐轉 +$8)
推介指數 ■■□□□
黑松露薯條(餐轉配)

🍵 消茶 (跟餐轉 +$8)
推介指數 _ _ _ _ _不適用
就是樽裝的消茶,因為🌶📝不太好汽水,但跟餐飲品只有汽水,所以避免浪費,只好加$8轉做消茶,留待之後再飲。

________🌶辣椒紙總結📝__________
整體:🌶🌶
環境:不適用
員工:🌶🌶
食物:🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
今次到西九龍中心就是想試試這間Hunger Burger,沒想到竟然是那般失望,認真的想想,在深水埗區,$60一個包+$18轉餐+$8黑松露薯條+$8消茶,一個人就消費了$93,但竟然味道是這樣,有點覺得不值這個價錢,是一個完美表現出圖片只供參考的例子,$93 在其他餐廳都可以食到更優質的漢堡了。總結:應該不太會再光顧此餐廳了。
📍 Hunger Burger
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場75-76號舖
是次消費:$93
#芝士瀑布雞堡 #漢堡包 #薯條 #黑松露 #西九龍中心 #深水埗美食 #852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙
2023-02-16
2023-03-05 561 瀏覽
正當研究究竟獨立叫兩個餐 / 二人餐最後決定二人餐好似性價比高啲- 拉絲大啡菇牛堡- 超經典芝士牛堡- 黄金炸雞球- 單支骨炸雞翼- 炸薯條- 汽水 x 2= HKD 186等左約15 mins ….可以問店家提供手套🧤個面包皮好明顯係嘉頓出品烘得微硬,整體個Burger 較乾身牛肉有淡淡牛味有口感,但不太juice炸雞球同炸單骨雞翼都普普通通薯條係我鍾意既粗薯條🍟其實佢除開2⃣️都成$9x 個餐呢個價錢黎講可以有更好選擇。
正當研究究竟獨立叫兩個餐 / 二人餐

- 單支骨炸雞
- 炸薯條
- 汽水 x 2
= HKD 186
等左約15 mins ….
可以問店家提供手套🧤
個面包皮好明顯係嘉頓出品
烘得微硬,整體個Burger 較乾身
牛肉有淡淡牛味有口感,但不太juice

炸雞球同炸單骨雞翼都普普通通
薯條係我鍾意既粗薯條🍟
其實佢除開2⃣️都成$9x 個餐
呢個價錢黎講可以有更好選擇。
2022-07-26 1241 瀏覽
西九龍商場既food court小店食物價錢相宜,味道又唔錯。今日我同朋友揀左食Hunger Burger,因為一個Burger只係$50+,好抵食咁!😬😬1.焰辣雙芝士牛堡 $57個包面幾脆,芝士份量多到流出嚟😋😋漢堡扒都有少少肉汁,配合生菜、又有少少辣味咁,非常惹味!😋😋2.套餐價加左$15要單骨雞翼(因為薯條售罄左~仲加$7轉消茶套餐價加左 單骨雞翼😋單骨雞翼炸得非常脆口!好香!😋😋

1.焰辣雙芝士牛堡 $57
個包面幾脆,芝士份量多到流出嚟😋😋

單骨雞翼炸得非常脆口!好香!😋😋
2022-07-25
下午茶
西九美食廣場啲餐廳耳目一新咗,炸雞、漢堡包、串燒… 放眼望過去 真係嚟多幾次都試唔晒😝🤙🏻本來個人習慣初次attempt一間漢堡包店,都會試咗佢嘅牛肉類burger先。但今天重度芝士中毒嘅我,好明顯就係俾佢個改得好勁嘅名 左右咗我嘅選擇啦🤡🔸瀑布芝士雞堡🔸$59 (跟餐+$15)我以為會係中間夾住爆棚嘅芝士,無諗過係喺包面溶咗啲芝士But anywaysss, 味道先至係重點💁🏻‍♀️材料有: 雞扒、生菜、紫洋蔥、同芝士 完。從來冇食過咁原汁原味嘅burger🙂 真係清楚食到每一種食材自身嘅味道因為佢冇、落、醬、啊❗️除了面頭嘅芝士,裏面還是芝士咦⁉️咁應該好歡欣至係㗎,但你可以想像佢係純七八塊片裝車打芝士整溶去結果係巨鹹❕😖佢塊雞扒仲要醃得鹹,好似咬咗啖鹽落口🧂x1️⃣0️⃣ 要腎虧嘅感覺都唔講佢個包冇乜點烘過,雞扒少乾..Oh講埋 我想健康啲,薯格👉🏻改要蒜香西蘭花🧄🥦份量很可以,淋中帶脆,蒜香味很夠👌🏻但都係同樣問題.. 建議珍惜用鹽🙏🏻🤦🏻‍♀️[總括而言]我覺得可以溝個芝士醬出嚟,同搽返啲甜口嘅醬汁先。在那之前 搞唔掂❌ 可以話係我食過最難食嘅一個burger
瀑布芝士雞堡

🔸瀑布芝士雞堡🔸$59 (跟餐+$15)
我以為會係中間夾住爆棚嘅芝士,無諗過係喺包面溶咗啲芝士
But anywaysss, 味道先至係重點💁🏻‍♀️
材料有: 雞扒、生菜、紫洋蔥、同芝士 完。
因為佢冇、落、醬、啊❗️除了面頭嘅芝士,裏面還是芝士
都唔講佢個包冇乜點烘過,雞扒少乾..
Oh講埋 我想健康啲,薯格👉🏻改要蒜香西蘭花🧄🥦
份量很可以,淋中帶脆,蒜香味很夠👌🏻
但都係同樣問題.. 建議珍惜用鹽🙏🏻🤦🏻‍♀️

[總括而言]
2022-07-08 517 瀏覽
➖ 黑松露芝士牛堡配薯格薯格個味幾好食而且仲好脆口,不過食頭五六塊都仲還好但之後就開始悶,我都係鍾意入邊淋身既薯格多啲,呢個炸到啲薯肉都脆埋變左啖啖都好脆口。食哂啲薯格先食漢堡已經凍左小小,但個包都仲係好鬆軟而且個包都幾厚索哂啲醬汁肉汁。佢個黑松露醬都幾香搽滿哂係個底。漢堡扒咬開充滿肉汁,但調味有啲鹹左小小一定要咬埋上面啲生菜中和返個味,不過個包太高每次都要上下咁咬黎食先掂🪧 個包面放左啲黑松露醬係到一拎起個包就成手都係,唔怪得佢有得拎手套,不過痴哂落隻手套到都係嘥哂,唔通佢想我食到吮埋啲手指佢
➖ 黑松露芝士牛堡配薯格

2022-06-06 456 瀏覽
📍嚟過西九龍中心咁多次,終於第一次上嚟八樓嘅food court,平日時間多街坊街里同學生。唔好睇呢個美食廣場總睇唔算好大地方,但堂食嘅環境可以手話善用每個空間,而且中西日韓台匯聚㗎🌐!而呢次就俾Hunger Burger吸引咗,原因個招牌都幾美式vintage🤩🔻餐牌主打嘅漢堡款式多,想加錢跟餐要野飲但怕熱氣嘅話,仲可以嗌香蒜焗西蘭花/甜蕃薯條,代替薯條。🔻*倒著吃漢堡*我從來都冇諗過可以用呢個方法食burger😝🔻1. 黑松露芝士牛堡麵包包身滲透牛油味,又烘得乾脆。牛堡嘅嫩肉也可能因為本身帶黑松露醬,牛汁可能冇咁出,但牛同芝士嘅融合,更特顯美式風味。🔻2. 洋蔥圈配黃金炸雞球洋蔥圈香脆而唔油膩,炸粉啱啱好,食落去甜甜地。雞球炸粉簿簿嘅一層,一咬更顯佢juicy,絕對唔係「鞋雞」,肉質亦有層次!

*倒著吃漢堡*
我從來都冇諗過可以用呢個方法食burger😝

1. 黑松露芝士牛堡

2. 洋蔥圈配黃金炸雞

洋蔥圈香脆而唔油膩,炸粉啱啱好,食落去甜甜地。

2022-05-20 368 瀏覽
價錢幾貴 但係個burger同麥記差唔多 而且焗西蘭花+蘑菇+魚柳 好乾最令我唔想再幫襯嘅原因係當晚嗰個男店員態度好寸冇乜禮貌 一副唔係好想做你生意嘅口氣 所以唔會再有下次
所以唔會再有下次
外賣自取
2022-05-20 270 瀏覽
終於Happy Friday啦!!!Lunch當然要食得霸氣啲!今日去左西九美食廣場入面一間burger專門店 — Hunger Burger。拉絲大啡菇牛堡($65)今次叫咗其中一個主打漢堡,號稱低脂低卡既大啡菇加上洋蔥、生菜、芝士同牛肉漢堡扒。大啡菇好健康,有好多既膳食纖維,一咬落去勁juicy!漢堡扒煎到外脆內軟,好香濃嘅牛肉味,上面蓋上半融芝士,每一啖都好滿足!買漢堡可加套餐($15)包普通薯條同飲品、$8升級黑松露薯條、$5轉做消茶。份量大、香脆、熱辣辣嘅粗薯條旁邊配黑松露沙律醬,好惹味。飲品除左汽水,仲要可以配減少脂吸收、減慢糖攝取嘅消茶,即刻覺得無甘熱氣同邪惡!

消茶
黑松露薯條
消茶
黑松露薯條
2022-05-08 163 瀏覽
好耐冇去西九美食廣場,今日去開見到又轉了好多新舖🫣嘢食種類多左!見到有間American style 嘅burger店!外型幾attractive 而且好似之前冇開過burger店,決定試下呢間😏😏🐮黑松露芝士牛堡賣相唔錯,麵包烘脆🤪黑松露醬好香好濃郁😍但係又唔會搶走牛肉味👍🏻咬完會有淡淡牛肉味滲出 夾埋融化嘅芝士都好夾😉如果牛肉煎得再香啲會更正😙整體食落都ok且用料新鮮🐔香辣雞翼小食來講有6隻份量都算多😏唔算好辣且夠入味😚食得好滋味!食個不停😛😛見到佢menu仲有好多款嘢食,而且配菜有西蘭花揀都幾得意😏food court來講 都算唔錯!見到張單仲有優惠😃下次來又多個選擇,可以試下其他款😚

🐮黑松露芝士牛堡

🐔香辣雞翼

西九龍中心 美食衆多 黎到要諗食咩都有煩惱 揀左Hunger burger 🍔因為見到我最愛既 ’芝士‘ 🧀同 ’薯條’🍟雖然burger 都好吸引 但見到有green stuff 🥦🥦減輕邪惡感就叫左西蘭花配去皮雞腿肉 $55 份量好大 應該有成個西蘭花咁濟 😅西蘭花有焗過 但吾算燶或乾身 雞肉吾鞋 配埋 紫洋蔥 好fresh 呀 芝士煙肉薯條 $48今日既Quota 就係留俾你果然無失望呀 芝士同薯條本新就係perfect match 再加埋煙肉粒就更香口薯條係粗薯 炸到好脆份量都好大呢個dinner 對我黎講好滿足呀😋其實我覺得兩個女仔都夠食下 收據仲有張coupon 可以下次用下次要真正試下漢堡🍔先得
西九龍中心 美食衆多
黎到要諗食咩都有煩惱