餐廳: 美心皇宮 (屯門大會堂)
資訊:

餐廳: 美心皇宮 (屯門大會堂)
資訊:

2010-04-09 18 瀏覽
慘,每天努力保持身體健康的我再次病倒T_T學醫生話齋:感冒菌你係睇唔到架~(冏)不過今天的節目響兩天前預好哂,所以不能取消.早上看完醫生後,照樣去心愛的美心皇宮飲個茶.食個飽.平時我見到點心車就會很HIGH的XD,但今日見到完全提不起勁..(死得)...先點住清淡系列,有粟米魚肚粥,雞包仔,鯊魚骨湯鮮竹卷.個粥非常足料,最估佢不到是魚肚,多到丫...每一羹起碼有3,4塊魚肚(每塊有半隻手指公咁大),粟米夠甜,粥底又厚又綿,好香好味道~而個鮮竹卷因為有上湯浸住,層腐皮完全零油膩,裡面舊豬肉有木耳,蘿蔔絲,無咁濟.不過個湯味道則無乜特別,我仲以為會異常清甜.吃開左,胃都開返點點,另外點了個炸蟹鉗和棉花雞.棉花雞都是魚肚天下,厚厚魚肚索哂汁,爽爽地,梗好味.雞脾肉滑,又甜.由九點半食到十一點半,今次吃得最耐.哈哈.因為我無什麼精神不想郁.這餐由老友奉獻出尊費之CASH DOLLARS.PS:早前報導說美心集團旗下的酒樓有假經理出現,其實我都是在埋完單才醒起.汗...好在一直幫襯開這間,我認到誰是經理所以不用膽心.

個粥非常足料,最估佢不到是魚肚,多到丫

由九點半食到十一點半,今次吃得最耐

絕無欺場~
索汁魚肚
味道一般啦.無蠔油制咁肥膩既.
2010-04-06
$73 (早餐)
絕無欺場~
索汁魚肚