2020-04-22
我真係好中意去飲茶架,所以男朋友一提議去飲茶,我九秒九答好呀!今日我地揀左mega box間鳳城1954,我們被安排坐望窗卡位,環境好寫意包羅萬有一次過可以試到三款包點,豬仔樣嘅係叉燒包,黃色果個係奶黃流沙包,而綠色果個就係綠茶流沙包。個人最喜歡係奶黃流沙包,食果時真係要小心d呀,因為真係好流沙同好熱!彩虹鮮蝦餃老套講句真係皮薄餡靚,裡面全部都係蝦,一點都唔吝嗇!蝦多士鳳城最出名就係蝦多士,個人覺得佢係全港最好味,每件都有成隻蝦,又唔會沾太過多粉,即叫即炸好香脆!鮑魚燒賣小鮑魚入口煙韌,燒賣餡料飽滿豐富,咬口結實。胡椒豬肚雲吞湯今次呢個胡椒豬肚湯最有驚喜!先講個湯,真係好夠味好足料,我同男朋友都飲光光!雲吞嘅餡又係勁多蝦架,以$39泥講真係勝價比高。西米焗布甸西米焗布甸係酒樓已經買少見少,甜度適中又唔膩,兩個人share剛剛好,為呢個早餐劃上完美句號。
包羅萬有
彩虹鮮蝦餃
老套講句真係皮薄餡靚,裡面全部都係蝦,一點都唔吝嗇!
蝦多士
鮑魚燒賣
小鮑魚入口煙韌,燒賣餡料飽滿豐富,咬口結實。
胡椒豬肚雲吞湯
西米焗布甸