2022-07-12 430 瀏覽
舊年曾來過呢間位於錦田天空之城嘅素食 cafe🍀印象中無咩特別。上星期再次到訪,唔知係轉左手定改變左經營方針,無論裝潢、餐牌,以及食物同咖啡質素都脫胎換骨,有明顯嘅進步👍🏻而且仲多左個靚靚打卡位🤭叫左蒜香香辣芫茜意粉同烤杏飽菇芫茜青醬意大利飯 (芫茜控出沒😛),齋睇相係咪除左芫茜還是芫茜😂?其實意粉同意大利飯本身嘅芫茜味道唔重,而芫茜只係放喺碟旁邊,食多少就豐儉由人啦🙃意粉雖然稱為「香辣」但其實只係微辣,蒜香味最突出,幾種味道混和一齊產生左清新嘅化學作用👍🏻如果意大利飯上嘅杏飽菇再腍一啲就更加好啦☺️吃完嘅感覺真係好健康😆最後都忍唔住叫埋芝士蛋糕做甜品🙃蛋糕嘅軟硬適中,有啲驚喜👍🏻佢仲有其他無芫茜嘅嘢食😆例如貓耳朵同 Burger,下次再來試試☺️

香辣蒜香芫茜意粉

烤杏飽菇芫茜青醬意大利飯