2022-03-22 25 瀏覽
兩個人去,叫左一個lunch set 一個小食!黎得呢到我緊係想食腐乳啦!誰怕誰呀!Lunch set我地揀左:椒絲腐乳卡邦尼意粉 (set $98)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️完!美!濃郁既腐乳味而加夠哂creamy 為配上中式腐乳佢地既臘腸代替bacon雖然佢唔係第一間我地食用臘腸代替bacon但佢絕對係第一間配埋濃濃腐乳醬加臘腸中西合璧既卡邦尼意粉!不得不讚 佢既意粉煮得軟硬適中 煙煙韌韌真係要用完美去講佢呢個卡邦尼10分滿分!食到停唔到呀!我地跟餐+20叫咖啡配左 Lau White ⭐️⭐️⭐️腐乳加tonic water再加咖啡令我地知道 真係唔係所有野都可以加腐乳佢唔難飲 但唔係咖啡愛好者既選擇咖啡好飲 但加左腐乳 太特別喇 應該揀啲簡單啲既我地😅小食我地揀左:炸魚薯條配腐乳醬($88)⭐️⭐️⭐️ ⭐️炸魚一啲都唔hea 絕對媲美到典型英式炸魚薯條同專門賣炸魚薯條既餐廳絕對一可以一較高下店員提我地一定要好好試佢地既醬汁一試 發現腐乳味唔多夠 相對沙律醬味較多食完卡邦尼再食佢 有少少失色炸魚薯條 讚完個炸魚真係要讚埋啲薯條!薯條唔似普通快餐店既味道我地唔敢講佢係米新鮮薯條但新鮮炸出就一定係唯獨真係醬汁令

Lunch set我地揀左:
椒絲腐乳卡邦尼意粉 (set $98)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
椒絲腐乳卡邦尼意粉

完!美!濃郁既腐乳味而加夠哂creamy
為配上中式腐乳佢地既臘腸代替bacon
雖然佢唔係第一間我地食用臘腸代替bacon
但佢絕對係第一間配埋濃濃腐乳醬加臘腸中西合璧既卡邦尼意粉!
不得不讚 佢既意粉煮得軟硬適中 煙煙韌韌
真係要用完美去講佢呢個卡邦尼
10分滿分!食到停唔到呀!

我地跟餐+20叫咖啡配左 Lau White ⭐️⭐️⭐️

同專門賣炸魚薯條既餐廳絕對一可以一較高下
店員提我地一定要好好試佢地既醬汁
一試 發現腐乳味唔多夠 相對沙律醬味較多
食完卡邦尼再食佢 有少少失色
炸魚薯條 讚完個炸魚真係要讚埋啲薯條!
薯條唔似普通快餐店既味道
我地唔敢講佢係米新鮮薯條但新鮮炸出就一定係
唯獨真係醬汁令我地有啲卻步 因為未有好濃既腐魚味

店員都相當有意思 不停會相唔同既食客交流 介紹大家唔同既食物同環境
整間店鋪都充滿心思同設計
設計內容 就由大家自己去到慢慢感受
再由店員店主佢地好好為大家介紹喇!

總括黎講:我地一定會再去食呀!到而加我都仲念念不忘個椒絲腐乳卡邦尼意粉!
2022-03-12
椒絲腐乳卡邦尼意粉