2020-08-14 1115 瀏覽
明明諗住過嚟買啲 #小食 就返屋企,點知 #小秘書 就東睇睇西睇睇,正想收手走去買個 #下午茶餐,點知原來當時已經差唔多18:30😅 而家過咗六點就算有錢都唔都可以 #堂食,唯有簡簡單單去幫襯「腸粉佬」買啲小食醫吓個肚。望吓頭頂上嘅餐牌,心諗我係咪睇錯? 點解啲價錢可以咁親民🤪 #燒賣、#腸粉 + #粉果,加加埋埋 #老闆 都只係收我$18。除咗 #辣醬,所有 #甜醬、#麻將、#豉油 我都要齊🤩 腸粉質素果然 #名不虛傳,口感滑嘟嘟。不過我明明叫嘅係 #腸粉魚蛋,最衰臨走前冇打開包 #外賣 嚟睇,返到屋企先知道 #魚蛋 變咗 #燒賣👉🏻👈🏻 好在燒賣味道都唔差😉 不過係老闆可能為咗響應 #環保,夾硬將啲粉果放埋入我包腸粉裡面,搞到啲 #汁醬 沾滿哂粉果外層,味道唔太夾😅 不過以價錢嚟衡量,確係抵食嘅!
2020-08-13
$18 (其他)