2008-10-15 40 瀏覽
食過無數次,一路都好鍾意金城嘅豬膶腸粉同埋魚皮,腸粉早嚟係冇得食嘅,要夜晚十點後先有,所以每次都係嚟宵夜,呢次係佢火燭之後第一次嚟,我哋叫咗: 爽脆魚皮:水準最穩定,實食!魚皮一啲腥味都冇,好鬼彈又好爽,薑蔥豉油好香,仲有芝麻同花生助興,非常精彩! 豬膶腸粉:啲皮同伴食嘅豉油差咗!淨係豬膶冇變,唔得喎!皮冇以前咁薄咁晶瑩剔透,有啲厚,食落真係太多粉嘞;豉油亦冇以前咁香咁甜,以前浸極都唔會好似而家咁由佢浸住會好鹹! 叉燒腸粉:一樣唔掂,叉燒差啲搵唔到,好似淨係食緊齋粉腸咁! 炸醬撈粗麪:好多炸醬,又香口又甜,麪好彈,最驚喜係碗湯,好有蝦味,有啲似旺角中心好正嗰間!忍唔住飲晒! 牛腩撈粗麪:牛腩都稔,牛筋食味好過牛腩,麪一樣咁彈,都好正!喺度至愛嘅腸粉唔知會唔會變番好呢?都會再嚟希望再食到以前味道嘅腸粉,至少都比多次機會佢,唔係又少一樣嘢食架啦!

叉燒腸粉:一樣唔掂,叉燒差啲搵唔到,好似淨係食緊齋粉腸咁!

爽脆魚皮
腸粉:料少皮厚好索豉油!
炸醬撈粗麪
牛腩撈粗麪
$60 (宵夜)
爽脆魚皮
炸醬撈粗麪
牛腩撈粗麪
  • 爽脆魚皮,炸醬撈粗麪