2024-05-24
尖沙咀韓國街除咗有好多韓國餐廳之外,居然俾我發現咗一間好味嘅打邊爐!雖然個椰子雞煲勁香,但我最近迷上沙嗲湯底,所以最終叫咗個鴛鴦鍋,有麻辣同埋沙嗲兩款湯底。呢度既食材非常新鮮,我嗌咗手工韭菜餃,鮮蝦滑,嫩鴨血,仲有打邊爐必食嘅肥牛!樣樣都好新鮮,真材實料!麻辣湯底非常香,因為我唔係好食得辣,所以嗌咗微辣,食落麻辣鮮香夠晒味,唔洗點醬都OK。而沙嗲湯底雖然未及九龍城名店咁濃。但都拍得住七八成ga! 入面有唔少豆卜,吸晒湯汁既精華,我仲特登再叫埋生根同響鈴,超級正!當個湯滾到乾少少,開始變濃郁嘅時候,再加個出前一丁落去,配埋幾片肥牛,一碗超濃郁勁好味嘅沙嗲牛麵就誕生咗啦!配埋啤酒呢餐真係大滿足呀!呢度最正係每台隔離都有部大電視,你可以一路睇電視一路打邊爐,聽講仲有波睇,不過我嗰晚就剩係得東張西望,有「新何太」睇🤭。同埋紙巾係用Tempo!呢度啲職員都非常好禮貌,我唔知其他人點睇,但對我嚟講,好嘅服務態度係會令成餐飯都加分👍🏻。