CP值:4/5 價錢Price: - 一顆蕾夢Lemon Jelly Cream Cake: $380- 柚香檸檬塔Pomelo Lemon Tart: $330- 龍貓戚風蛋糕Totoro Black Sesame Chiffon Cake: $330- 可可歐蕾蛋糕Chocolate Au Lait Cake: $420 夏天咁鬼熱真係唔想係戶外活動🥵但又想同啲friends去玩咁去自助烘焙店涼住冷氣整蛋糕就岩晒😜本身諗住一齊去hea幾個鐘🤣但原來一啲都唔hea可能因為我地一人揀左一個難度比較高嘅蛋糕🤣🤣🤣勁多steps, 所以其實係好忙、好多野整🤣 蛋糕嘅難度分左3級,大家可以按自己嘅能力去揀整邊款如果大家想輕鬆啲,可以揀返啲簡單版嘅😉而且尼道都係唔洗大家洗碗架👏🏻👏🏻 其實我都去過其他自助烘焙店個啲係某啲時段會有優惠,所以計落唔洗$300就整到一個特色蛋糕,分分鐘平過出去買🤣但咁多間黎講,跟Home‧焙小日子嘅recipe整出黎嘅蛋糕係最好食嘅👍🏻👏🏻比較上冇咁甜,而且蛋糕就算擺幾日都好濕潤,撻皮擺幾日都好鬆脆👏🏻👏🏻重點係佢用料係天然啲,用少啲色素/ 香油👍🏻👍🏻自己
CP值:4/5

價錢Price:

夏天咁鬼熱真係唔想係戶外活動🥵
但又想同啲friends去玩
咁去自助烘焙店涼住冷氣整蛋糕就岩晒😜
本身諗住一齊去hea幾個鐘🤣
但原來一啲都唔hea
可能因為我地一人揀左一個難度比較高嘅蛋糕🤣🤣🤣
勁多steps, 所以其實係好忙、好多野整🤣

蛋糕嘅難度分左3級,大家可以按自己嘅能力去揀整邊款
如果大家想輕鬆啲,可以揀返啲簡單版嘅😉
而且尼道都係唔洗大家洗碗架👏🏻👏🏻

其實我都去過其他自助烘焙店
重點係佢用料係天然啲,用少啲色素/ 香油👍🏻👍🏻
自己整都係想食得健康安心啲者😌
所以就算佢冇特價,冇featured wall俾人影相打卡,我都會黎🤣

好明顯個檸檬蛋糕就係我整架啦🍋🤣
佢叫「一顆蕾夢」(唔好問我尼4粒字點解🤣應該係台灣用語🤔)
成個蛋糕都酸酸地,好有檸檬香味👍🏻
因為材料有檸檬汁同檸檬皮,唔係用香精油溝出嚟架!
連面頭個檸檬仔中間都係蛋糕😍😍
屋企人都好鐘意食👍🏻👍🏻