荃灣向內出名多拉麵店作為一名業餘嘅拉麵達人 當然要一試公司同事力推嘅團日式拉麵依間咁『別樹一格』嘅拉麵店就好似漆黑中嘅螢火蟲一樣 咁鮮明咁出眾事關佢連落單嘅過程都跟足日本嘅拉麵店 客人首先要到門口嘅自助販賣機下單付款 然後才入店就坐鋪頭裝修以簡潔為主 配合日本【斷棄離】的概念座位也算寬敞 不論朋友聚會還是自私食也適宜主食拉麵暫時有四款: 魚介拉麵($80) 黑蒜油拉麵($83) 辛味拉麵($85) 櫻花蝦拉麵($88)值得一讚自助販賣機細心到可以自行選擇走蔥 直/曲麵小編比較鍾情原味嘅拉麵 所以點了魚介拉麵拉麵終於到啦 濃烈嘅魚介氣味已沾滿整個環境賣相非常精緻 除咗最基本嘅叉燒 半熟蛋 紫菜之外 更配有木魚絲湯底味道十足 不過稍微唔夠濃 可以再咸啲整體上唔會油膩 啱晒香港人口味 麵底我選了直麵 硬度適中入口有嚼勁同麵香 掛湯能力也不錯半肥瘦叉燒沾上秘製醬汁,口感一流,肉味十足。溏心蛋表面十分軟滑 咬落去蛋香四溢  做到流心嘅效果醬油也十分入味富士山柚子梳打飲料方面 不得不讚佢有多達14款日本入口嘅特飲e.g.靜岡抹茶可樂 招財貓梳打 信州白提子梳打等等柚子控嘅我當然唔執輸試下佢嘅富士山
荃灣向內出名多拉麵店

整體上唔會油膩 啱晒香港人口味
麵底我選了直麵 硬度適中
入口有嚼勁同麵香 掛湯能力也不錯
半肥瘦叉燒
沾上秘製醬汁,口感一流,肉味十足。

溏心蛋

不得不讚佢有多達14款日本入口嘅特飲
e.g.靜岡抹茶可樂 招財貓梳打 信州白提子梳打等等
柚子控嘅我當然唔執輸試下佢嘅富士山柚子梳打
驚喜十足 就好似飲緊有氣嘅柚子蜜

總括而言 食物質素不俗 店員十分禮貌而且價錢合理,
一定會再返黎encore