今日嚟到中環大館附近嘅哩間小店。小店裝修簡約,用上老闆鍾意嘅CD作為掛牆裝飾,老闆親切友善,會走出嚟同客人傾偈,係一間人情味濃既小店。餐牌~🍜三鮮魚湯上海麵 $108餐廳提供三款湯麵,包括雞湯、香辣雞湯及三鮮魚湯,今次我就揀左三鮮魚湯。三鮮魚湯會用雞、豬骨既湯底做底,再加入煎香過既魚同蔬菜熬製,整個製作湯底嘅過程會用上約8個鐘,出到嚟嘅湯味道清甜,飲完之後唔會覺得油膩。麵食嘅材料亦相當豐富,當中包括蝦、蟹肉、魷魚、雞胸、蓮藕、雲耳、蔥花及洋蔥,食完之後非常飽肚滿足。🍠🥗🌶️小食餐廳亦提供多款小食,包括麻辣凍蜆、莎莎豆腐、蟹肉黃金蓮藕、上湯煮菠菜、焦糖番薯等,我自己就最鍾意麻辣凍蜆,用上老闆自己炒嘅辣椒醬,麻辣惹味;而莎莎豆腐嘅擺盤好靚,入面有切碎咗嘅番茄蓉同茄子醬,非常特別~

餐牌~

🍜三鮮魚湯上海麵 $108