2019-05-04 565 瀏覽
🔸小編食餐廳嘅麵包🍞既時候,覺得味道好特別,除左麵包質感煙韌綿密🤩,香濃麥味中帶點微酸😚。之後發現原來麵包師嘅祖先係埃及人,世世代代都係整麵包,餐廳嘅酸包種已經養左超過45年😱,所以麵包帶點酸味😋🔹🍴Mushroom on Sourdough🍞(💰HKD$130)餐廳必試🤩。餐廳好細所以會見到個open kitchen👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳,所以dish都係即叫即整🤗。 秘製麵包上面鋪滿熱辣辣既濃郁蘑菇忌廉汁同加上大大粒新鮮蘑菇🍄,再加上水波蛋🥚同火箭菜🌱,依個combination簡直係俘虜左小編嘅心😻。切開水波蛋🥚,麵包🍞吸了蘑菇汁🍄同蛋汁🥚,真係好好味🥰。🔹🍴Smoked mozzarella toastie🍞 (💰HKD$120)鍾意食芝士🧀嘅朋友唔可錯過。麵包🍞上面充滿芝士🧀(可以拉絲😝)再配上梨肉🍐同火箭菜🌱。梨肉🍐好鮮甜🤭配上梨肉黎食可以避免因為食太多芝士而覺得太滯😚。但小編相比下覺得Mushroom on Sourdough比較出色😬🤤👹🔹Iced hazelnut latte☕️(💰HKD$35)飲品方面就不過不失,無咩特別🤪🤣🔸因為係小店經營,同埋得一個廚師👨🏻‍🍳,所以等
🔸

🔹

飲品方面就不過不失,無咩特別🤪🤣
🔸
因為係小店經營,同埋得一個廚師👨🏻‍🍳,所以等候時間會比較耐🕐,但真係值得支持💃🏻。💁🏻‍♀️廚師好用心去製作食物,食物質素亦都好好😍
👣地方有少少難搵,近大館,要行小小斜路
35 分鐘 (堂食)
  • Mushroom on sourdough