2022-08-07
現時香港開了不少材料齊備的自助烘焙店,雖然屋企都可以自己焗,但唔洗買齊料,又唔洗整污糟自己廚房,當然就出去整啦!BYO係香港頭一批的自助烘焙店,早幾次我都係旺角店整,今次為了可以免費泊車,而且可以周圍行下街,Megabiox係個好地方。烘焙店的食譜由初學到高級都應有盡有,大家可以根據自己的經驗所選想學的甜品。今次我就整白桃果凍慕絲,前後整了2小時左右。呢到的好處係不用洗碗,真正整完蛋糕就可以拍拍PetPet走人。呢個蛋糕面用了白桃啫喱,下面就係cream cheese慕絲。本人覺得食譜還原度高,跟住平板電腦整就可以輕鬆完成。==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)