2015-05-15
一個人逛完圖書館,拉住一喼戰利品搵食!聯和墟最多食店,上開飯網搵,主攻西式未試過嘅!比呢間個幾特別店名吸引,去到門面簡潔!店內唔大,最入面一個簡單廚房,座位好似學生時代嘅硬木板加鐵架,黑板牆上畫了好多公仔,食物以咖啡意粉為主!餐牌幾特別,手工人手勞作,好學校feel!除了我,只有一枱客,店內只有兩個店員(包埋煮食物)店員好好,睇到我拉喼即刻移開張椅比我放喼!睇完餐牌!叫了:忌廉蘑菇煙三文魚意粉($40)份量唔大,賣相幾好,煙三文魚正常!不過只有兩片,意粉比較淋(我自己喜歡有啲咬口嘅)忌廉蘑菇汁好濃好滑,但味道偏淡!所以味道唔出,如果多啲鹹味,或加啲芝士粉就香啲!Mocha:跟餐加$5(如果signature coffee要加$30)夠熱,咖啡味唔重,甜甜哋易入口,店員有問要唔要cream,我怕肥唔要!店員有禮,本來想補叫埋甜品,原來呢間店收晚上8點,當時已經8點半,店員不但無催促我,由得我坐,仲幫我開埋門!態度好好!埋單都只係$45!好抵!