2023-04-14
日文𝐇𝐈𝐊𝐀𝐑𝐈(意思係光)🕯我就梗係要配合番,坐番最夠🌞自然光既窗邊打卡位啦🪟𝐂𝐚𝐟𝐞☕️分左上下兩層,以白色 • 淺木色為主🤍🤎柔和既色調,令整體環境感覺幾悠閒 • 舒適😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️ Lunch Set ☀️▪自家製煙燻豬柳沙律蜜桃醋汁 ($88)𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既靚靚都岩食💃🏻勁多紅莓乾 • 杏脯乾,豬柳大大塊食落唔會鞋🐖.▪日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 ($138)鰻魚燒汁甜味較重🤎用左豆乳唔係常見既忌廉,食落冇咁膩🥛飯底仲加左大量菇菇🍄 • 幼露筍💚.▪Drinks 𝐂𝐚𝐟𝐞當然會有咖啡類選擇☕️,而且仲有酒精類🥂不過𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭跟熱水果茶 / 冰茶免費,我就冇加錢𝐮𝐩𝐠𝐚𝐫𝐝𝐞🫖▫️Hot Tea 蜜桃茶▫️Hot Tea 芒果草莓茶茶包個吊牌有寫明係邊款,嗅落好香👃🏻𝟐杯相比,我較鍾意蜜桃🍑,飲落味道較出🍵.▪脆炸小魚配蜜糖芥末醬 (跟Lunch Set +加$48)又真係炸得幾脆,細細條一啖一條岩岩好🐟.▪焦糖海鹽髒髒Tiramisu ($78)海鹽焦糖醬鹹鹹甜甜既配搭係唔會錯🧂而且”髒髒系”都幾岩打卡🤎表面
我就梗係要配合番,坐番最夠🌞自然光既窗邊打卡位啦🪟
𝐂𝐚𝐟𝐞☕️分左上下兩層,以白色 • 淺木色為主🤍🤎
柔和既色調,令整體環境感覺幾悠閒 • 舒適😎
☀️ Lunch Set ☀️
▪自家製煙燻豬柳沙律蜜桃醋汁 ($88)
𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既靚靚都岩食💃🏻
勁多紅莓乾 • 杏脯乾,豬柳大大塊食落唔會鞋🐖
▪日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 ($138)
鰻魚燒汁甜味較重🤎
用左豆乳唔係常見既忌廉,食落冇咁膩🥛
飯底仲加左大量菇菇🍄 • 幼露筍💚
▪Drinks
𝐂𝐚𝐟𝐞當然會有咖啡類選擇☕️,而且仲有酒精類🥂
▫️Hot Tea 蜜桃茶
▫️Hot Tea 芒果草莓茶
茶包個吊牌有寫明係邊款,嗅落好香👃🏻
𝟐杯相比,我較鍾意蜜桃🍑,飲落味道較出🍵
又真係炸得幾脆,細細條一啖一條岩岩好🐟
▪焦糖海鹽髒髒Tiramisu ($78)
海鹽焦糖醬鹹鹹甜甜既配搭係唔會錯🧂
而且”髒髒系”都幾岩打卡🤎
表面加左𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬餅 • 脆脆薄片✨
手指餅索得夠濕潤,食落淋身💦
𝐌𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐩𝐨𝐧𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞偏企身狀,但未去到硬個種🧀
芝士都幾大𝐏𝐚𝐭,如果夾多層手指餅應該仲正🫢
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺繁忙時間,用餐時間𝟗𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬⏱
🔺唔同日子(*星期一至五 𝟏𝟏:𝟎𝟎 - 𝟏𝟕:𝟎𝟎)都有唔同優惠🈹記得𝐌𝐚𝐫𝐤低時間去🤣