2023-02-11 45 瀏覽
本身中意食牛的我今日黎食下Dr Cow~一入鋪就見到一個放滿食材的雪櫃,入面的食材望落幾靚幾吸引,和牛油脂分明,可見店家對食材的要求認真又有誠意店鋪雖然唔大,但比人感覺好溫暖,好似家的感覺雖然今日牛肉賣晒,不過都有其他選擇既澳洲和牛漢堡配薯條薯條香脆熱辣辣個包非常鬆軟,有好香的牛油味漢堡用左特製的白色沙律醬,口感creamy,甜味幾獨特,很適合配牛肉漢堡,係一個新鮮的配搭而牛肉漢堡牛味幾重,質感充實,同鬆軟的包形成強烈對比焗芝士鮮茄茸腩片飯飯上面的多重芝士— — 一整塊芝士再加白色和黃色的芝士條,真係好吸引!最令人驚喜的是自製的蕃茄醬,個醬充滿茄肉,酸味突出,加上少少甜味,感覺好清新,撈飯食一流(PS. 個飯有啲似係珍珠米或日本米,焗完仲係咁有咬口,正!)五花腩唔算太肥,配上茄醬亦不會太肥膩不過呢,依碗飯的份量十足,兩個人食都得呀椒鹽雞中翼雞翼皮脆肉嫩,夠juicy就連最中間的肉都「入晒味」架西柚奶昔平時士多啤梨奶昔飲得多,西柚味真係第一次試!香濃的牛奶,加上西柚的酸,中和左奶的甜味,飲落特別清新,奶昔控必試「最後加推」店員的貼心點餐時店員會溫馨提示飲品使用全脂奶,用咩茶底等而每樣食品
本身中意食牛的我今日黎食下Dr Cow~

店鋪雖然唔大,但比人感覺好溫暖,好似家的感覺

雖然今日牛肉賣晒,不過都有其他選擇既

澳洲和牛漢堡配薯條

薯條香脆熱辣辣
個包非常鬆軟,有好香的牛油味
而牛肉漢堡牛味幾重,質感充實,同鬆軟的包形成強烈對比

焗芝士鮮茄茸腩片飯

五花腩唔算太肥,配上茄醬亦不會太肥膩

不過呢,依碗飯的份量十足,兩個人食都得呀

椒鹽雞中翼

雞翼皮脆肉嫩,夠juicy
就連最中間的肉都「入晒味」架

西柚奶昔

平時士多啤梨奶昔飲得多,西柚味真係第一次試!

「最後加推」店員的貼心
點餐時店員會溫馨提示飲品使用全脂奶,用咩茶底等
而每樣食品飲品都係即叫即整,食野熱辣辣就最好味啦😋