2022-11-26 302 瀏覽
之前食開舊舖,闊別接近兩年,今年終於重新落户紅磡,之前疫情嚴竣期間開張只做外賣,後來開放堂食之後真係客似雲來!今次有幸遇見貓店長,胖胖的,好嗲人,我覺得應該喵喵要長期出來招待下客人呢!同以前一樣,雖然有豬骨濃湯同酸辣湯底揀,但我偏愛秘製醬撈麵,不過價錢由$24加到$29,麵底可選米線,米粉,拉麵,紅薯粉,紅薯寬粉以及手工中粉。中粉同薯粉差不多,口感Q彈煙韌,有時我會揀感覺上無咁肥既米粉,而拉麵似乎係最飽肚。我個人最愛撈米線,撈得最入味!無論湯或撈都可以選辣度,大中小辣外,還可選麻或不麻,最近食麻小辣已經無咩感覺,所以我都轉食麻中辣。除了炸醬肉碎,花生,芽菜等必備配料,其他食材類似車仔麵般選搭,每款$6-9,我推薦新鮮豬皮,秘製牛𦟌,通菜等等。.