2016-05-27
《一日之計在於晨》尤其是是日工作有一連串的會議,當然要好好享受一個美味嘅早晨叉叉電東涌呢間Starbucks喺正東涌地鐵站外東薈城露天位置,非常就腳,每天朝早都見到好多打工仔急急腳穿梭地鐵站與巴士總站之間😀至愛Skimmed Cappuccino同Sausage Roll鍾意飲Starbucks嘅其中一個原因就係佢嘅咖啡豆比較醇得來比較正氣,唔會有酸嘅感覺佢嘅Cappuccino好滑好細膩,非常適合朝早飲小妹怕肥多數叫skimmed milk都仍然唔會減薄香醇幼滑咖啡嘅感覺我同友人都係Starbucks sausage roll嘅FansStarbucks差唔多所有food都有試過,始終最心愛嘅都係Sausage Roll有時我會嗌extra heat, 熱辣辣翻叮完出爐嗰陣香噴噴,諗起都流口水切開個腸仔捲,佢個酥皮做得好酥脆,睇到好多layers而包住嗰個腸仔餡肉係juicy架!當然唔係普通嘅腸仔,嗰啲餡肉係碎豬肉整成嘅,鹹鹹地嘅豬肉再有淡淡嘅黑椒味,一啖一啖食停唔到口好香口而家要點茄汁呀!平衡返令到唔會有咁油膩嘅感覺嘆完個美味早餐開工去,零舍精神!
東涌呢間Starbucks喺正東涌地鐵站外東薈城露天位置,非常就腳,每天朝早都見到好多打工仔急急腳穿梭地鐵站與巴士總站之間😀 至愛Skimmed Cappuccino同Sausage Roll
嘆完個美味早餐開工去,零舍精神!