2023-03-16
家人食生日飯,想食中菜,揀左一間好耐之前幫襯過一次,印象唔錯既一間餐廳。是日平日 大約7點多walk in,人客唔算多,可立即入座。有茶水招呼,家人很快點了幾道小菜。干燒明蝦球蝦球幾大粒 份量幾足4人食 味道可口 蝦肉爽脆肉碎炒干扁四季豆好大碟 幾惹味 送飯一流香煎菜肉包略嫌包底煎得不夠香脆 餡肉如果可以多汁啲會更好小籠包皮薄多汁 好食😋片皮鴨侍應會先把原隻燒鴨拎俾你睇 然後再切有位侍應在我地食緊其他小菜時 同我地講食飽左食片皮鴨無咁好食 但偏偏呢道菜卻最遲上😅(唔通攤凍已上左既餸唔食咩🙂)青瓜條切得幼身啲會更好 整道菜味道正常發揮 沒有什麼驚喜值得一提既係坐我地左右兩邊既客人見到我地既片皮鴨 都想order 但已沒有了 可能平日關係 所以店家沒有預備太多 所以想食最好提早訂(其實我地都無預訂 只係好彩叫到😛)椒鹽炒鴨件味道淡 沒有椒鹽應有既惹味 紅糖糍粑外脆內軟既糍粑配上紅糖也唔會太甜 但在另一間餐廳食過更好食的🙊整體來說都滿意既 值得一讚既係 過程中侍應見我地既枱有啲水/有餸汁整污糟左 會即刻幫手清理👍👍加分
干燒明蝦球
蝦球幾大粒 份量幾足4人食 味道可口 蝦肉爽脆