今日去完仔仔學校既學習成長分享會返左荃灣廣場去搵食醫肚。見平時要排隊既摩登堂冇乜人,咁就入去試試喇!因為已經係下午茶時段,但下午茶餐睇落唔太吸引,餐廳非常好,仲可以點午餐。所以我點左星加坡炒貴刁配冬瓜雞湯。貴刁配上辣醬,甜甜辣辣,非常有風味。但冬瓜雞湯就偏鹹。原本想再點午餐既海南雞飯,可惜手機點餐時顯示已售罄。唯有改點半隻海南雞配油飯。雞肉唔夠嫩滑,油飯亦只有其色沒有應有香味。跟餐點左泰式奶茶,有獨特既泰式茶香,糖水另上,所以可以自己調甜品。午餐可以$28追加街頭咖央多一份。呢份咖央多熱辣辣,牛油配上咖央醬,好好味!最後再點$18多點左北海道牛奶雪糕,整餐飯最好味既竟然係甜品😅

星加坡炒貴刁

海東雞半隻加油飯