2023-03-20
朋友岩岩去完日本旅行🇯🇵🧳仲要去環球影城玩🤩同八坂神社着和服⛩️😂呢兩個景點我都好想去呀🥺知道他對日本呢個地方念念不忘😎所以帶左佢去日式餐廳🍴回味一番🤠🍜別府血池地獄海鮮拉麵 $98食日本野點少得拉麵架🤣但係同行朋友食唔到辣😗問左店員可唔可以走辣🤪佢地話可以😘仲話可以走辣添😆超貼心🥰 海鮮好豐富好多🙂有青口、蝦、魚片(無骨)✌️仲有帶子😀走咗兩個湯底都仲係好濃郁嘅豬骨味🤓🐥自家製宮崎唐揚南蠻雞 $86呢碟唐揚南蠻雞好味到爆👍讓我朋友搵返去日本的感覺🤠香口的炸雞😬啖啖肉外皮香脆🤗配上正正沙律醬同檸檬🍋更重要有清新椰菜絲😃無得頂🫢😋七味墨魚咀 $68墨魚咀炸到好脆😁入面的墨魚咀唔會淋晒☺️有咬口😉仲配埋啲沙律醬同檸檬俾我地👍食落好清新👏唔油膩👍🤪燒明太子雞翼 $56惹味雞翼兩隻🤤同朋友一人一隻😈Happy Share 😜最愛特別新奇款雞翼😛Nice 😚🗻富士山特飲 $58嘩😍打卡一流的飲品啊📸️餐牌告知🥳原來係世界文化遣產日本山梨県地標性特飲💙藍柑橋的清甜加上檸樣的衝激🫠配合「日本北海道3.6牛乳」雪糕🍦有如置身於富士山的感動心情🫡Eye catching drink 🍹 🥤白桃梳打 $38梳打款
🍜別府血池地獄海鮮拉麵 $98
🐥自家製宮崎唐揚南蠻雞 $86
😋七味墨魚咀 $68
🤪燒明太子雞翼 $56
🗻富士山特飲 $58
🥤白桃梳打 $38
梳打款式眾多🤡有巨峰葡萄🍇有蘋果味🍎不過今次揀咗白桃味🤢白桃梳打好夠氣🍑又唔會太甜🤟可以一試👌
📍 ねずみの王冠 喫茶店 (觀塘)
🔍觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室