2020-05-26 39 瀏覽
偶遇發現一間好特別既曲奇店,每隻味都好創新,好與別不同,有d 味睇落會覺得好得意,有d 又會覺得好似唔係好夾咁,但係食落又ok 喎,細味一下仲想食多塊tim,真係好特別!各款味道加係曲奇上面真係擦出火花~雜錦口味 ($208 /盒)*紅棗曲奇咬落去口感煙煙unun,好香紅棗味,呢款都係我最鐘意既味道😍*杏脯迷迭香曲奇曲奇既邊邊位有糖粒圍住,食落更加香味鬆脆。*香辣蝦米曲奇一開包裝已經聞都好香蝦米味,食落帶一丁點辣味,食辣bb 班都接受到,初初以為會好怪,但原來好似薯片咁一塊接一塊😂*陳皮子薑曲奇陳皮味雖然唔太食得出,但薑味就搭救到,食落仲有d 似豬腳薑味,好得意。*花旗參提子曲奇 ($228 /盒)花旗參陣味唔係好出,不夠我自己本身唔鐘意花旗參陣味,所以我覺得個香味ok,加埋提子乾食落好似提子燕麥曲奇咁好豐富口感。*蔥油雞曲奇呢個又係好特別既味,食落又真係有蔥油雞味,但係一d 都唔覺得奇怪。*XO 醬曲奇一開包裝果陣XO 醬味以為飄晒出黎,唔使睇標籤都知係咩味😂香香辣辣好過隱。*七味粉曲奇初初食落冇乜野,但係嗒下嗒下d 辣味又湧出黎😂呢個岩晒愛辣人士,食辣bb 班就未必食到啦~呢間無論

雜錦口味 ($208 /盒)
雜錦口味

*紅棗曲奇

*杏脯迷迭香曲奇
曲奇既邊邊位有糖粒圍住,食落更加香味鬆脆。

*香辣蝦米曲奇

*陳皮子薑曲奇

*花旗參提子曲奇 ($228 /盒)

*蔥油雞曲奇

*XO 醬曲奇

*七味粉曲奇

呢間無論係包裝,曲奇都係係香港,全人手製造,希望大家多多支持本土製作啦,香港加油❤️❤️
雜錦口味