2013-07-13 18 瀏覽
今日為食buddy請我係中環食生日brunch(係度再次多謝你), 食完之後時間仲早, 硬係要找甜品食啦!我同為食buddy一向都鍾意食奢侈甜品- macaron, 而我地都仲未試過甜品界畢卡索 Pierre Herme既macaron, 於事就齊齊向IFC進發。我們兩一路都鍾情JP 既macaron(尤其係raspberry, 真係無得頂!), 去Pierre之前都討論JP會吾會地位不保 .去到舖頭, 有位哥哥同我地講今日有邊幾隻味賣,果日得七隻味。兼開張到果日​​為止, 都係無得單賣, 最少要一盒七粒奘(售價HK$210)。不過味道可以自選。我地pick左rose x 2, chocolate x 2, caramel, passion fruit 同jasmine x 1.PH既macaron 比其他既size較大較厚身, 質感吾錯。不過除左rose之外,其他味道真係太甜喇。每隻味既flavour都好出, 可惜太甜,有D"續"喉既感覺。值得一試既,但我同為食buddy都係覺得JP好食D !
), 去Pierre之前都討論JP會吾會地位不保
值得一試既,但我同為食buddy都係覺得JP好食D !

2013-07-01
外賣自取