2024-10-19
今日同老公去產檢,睇完之後岩岩好lunch time,就係附近搵間cafe食野,行左過去美麗華地庫見到有間Espresso Alchemy,就入去食個簡單lunch💕呢度係收銀order完就會有店員送上食物,舒服坐低等食就ok👍🤓Iced Milk Chocolate 凍鮮奶巧克力朱古力味香濃,牛奶味亦都突出,飲落口感滑溜,叫咗少甜,飲落唔會太甜岩岩好Lemon Juice Marinated Chicken with Bacon and Mozzarella Cheese Panini 檸檬汁烤雞煙肉芝士意大利三文治平時我好鐘意食Panini,烤過既麵包暖笠笠,質感煙韌,內餡係芝士包住晒煙肉同雞肉,煙肉令成個味道好提升,食落口感豐富,有啖啖肉既感覺😋Pesto Chicken Penne in Pesto Cream Sauce青醬雞肉忌廉長通粉青醬忌廉汁夠晒creamy,意粉好掛汁,食落微微有青醬既清新,而雞肉係用左雞胸部分,肉質非常軟淋,一啲都唔嚡,同長通粉好夾😋整體調味唔會太鹹,感覺輕盈清新😋Keto Peanut Butter Dark Chocolate Roll Cake
Iced Milk Chocolate 凍鮮奶巧克力
檸檬汁烤雞煙肉芝士意大利三文治
青醬雞肉忌廉長通粉
生酮花生醬黑巧克力忌廉卷
忌廉卷外層好鬆軟,外層卷住花生醬、黑朱古力同忌廉,每啖都食到花生醬同黑朱古力既味道,非常好味😋
整體而言,上菜速度快,食物質素好,而且裝修環景靚,坐得舒服,期待下次👍